Близо 10 хиляди лева бяха събрани по време на Благотворителен коледен базар, организиран от Община Разлог

23 Декември 2022 | 11:40
4 коментара
Бизнес
Близо 10 хиляди лева бяха събрани по време на Благотворителен коледен базар, организиран от Община Разлог

Близо 10 хиляди лева бяха събрани по време на Благотворителен коледен базар, организиран от Община Разлог, с участието на представители на десетки институции. Каузата, към която се присъединиха и кметът на Община Разлог – инж. Гърменов, зам.- кметовете на Община Разлог- г-н Гюров и г-жа Колчева- Фарфарова, председателят на Общински съвет- Разлог – д-р Копанарова и управителят на “МБАЛ Разлог” ЕООД- д-р Божикова, обедини всички благодеятели с цел набиране на средства към общински „Фонд за подпомагане лечението на жители на община Разлог – Росен Коцаков“.

В последния ден от базара, г-жа Колчева- Фарфарова връчи грамота за “Посланик на добрите дела за 2022 година” на г-жа Борислава Коцакова, след което бяха раздадени и грамоти на всички участници в Базара за присъединяване към благотворителни инициативи, в помощ на жителите на община Разлог през годината.

Към доброто дело за 2022 година с ръчно изработени коледни сувенири и сладкиши се присъединиха ДГ „Радост“, НУ „Св. св. Кирил и Методий“, НУ ,,Никола Парапунов”, НУ ,,Яне Сандански” СУ ,,Братя Каназиреви‘‘, ПГ по транспорт, ПГ по МСС, РПГ ,,Никола Стойчев” НЧ ,,Просвета-1908″- с. Баня, Исторически музей- Разлог, ЦСОП „Рилска иглика“, ДВЛФУ и ЗЖЛФУ- село Долно Драглище, Сдружение „Шанс“, Дневен център за деца и пълнолетни, Дневен център „Блян“, Център за социална рехабилитация и интеграция и Защитено жилище за лица с интелектуални затруднения, Център за обществена подкрепа, Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания – Разлог, Величка Алуминова- кмет на село Годлево, жители на село Годлево, Антонио и Величка Дуцеви, Здравка Пармакова Кристина Джупанова и семейство Пъргови.

Общински “Фонд за подпомагане лечението на жители на община Разлог – Росен Коцаков” е създаден през 2022 година, с идеята за частично или цялостно подпомагане лечението на нуждаещите се жители на община Разлог.
От създаването на фонда, комисията за разглеждане на постъпили заявления, преглежда и обсъжда внимателно всеки един случаи, след предоставяне на пълна документация – епикризи, оферти за лечение и документи, описани в изисква за частично или цялостно финансиране.

С цел прозрачност, ясно и целенасочено разходване на финансовата помощ, нужните средства се отпускат директно на лечебното заведение, направило оферта за извършване на съответното лечение и/или манипулация. Към настоящия момент общинският фонд е превел сумата от 34 хиляди лева, в помощ на лечението на петима нуждаещи се- жители на община Разлог.

Добавени коментари

Блаженни са невежите! публикува:
26 Декември 2022 | 02:10
Само да бехте видели прости ратаре, нещо по далеко от Бачево, само да бехте зърнали Прага, Лондон, Будапеща. Нека ви тупаа тапането тука, нека ве крада. Така ви се пада! Бабуджере смотани завистливи!!!
До прокуро Гешев публикува:
26 Декември 2022 | 01:49
Ето г-н. Прокурор, изисквай разследване, как в една от най-бедните общини, а бяхме на чело по богадство! Твоя приятел, земесник кмен без един ден трудов стаж извън тази длъжност в момента е обявил за продан къща за над 1 200 000 леава?! Тъпи ли сте, глухи или малоумни?!
Гербчев публикува:
26 Декември 2022 | 01:35
Жалки крадци, нещасници с които всичко си делим, и предаваме на Вънджовия, ама годлевската тиква си мъчи. Сички сте в кюпа!
Максим публикува:
23 Декември 2022 | 14:18
По често такива добри дела и давайте на учениците за да ги научим че освен наркотици и телефони и разврат на което ги учат тик тоците има и добрина и красиви неща.Още един път браво на общината и на Г-н Кмета и на Г-н Полежанов.

Добавете Вашия коментар

TOP