Близки на убити излязоха на протест пред парламента

18 Септември 2019 | 13:12
0 коментара
Общество

Близките и родителите на жестоко убити излязоха на протест пред Народното събрание тази сутрин. Те искат спешни промени в Наказателния кодекс в частта за тежки престъпления. 

Исканията на протестиращите са общо 11, сред които отпадане на намаляването на присъдата с 1/3. 

Хората ще внесат и подписка, която е инициирана от роднините на 7-годишната Кристин, която беше убита и изнасилена в Сотиря. 

„Искаме да кажем на народните представители и управляващите, че трябва да променят законите, за да не сме разочаровани. Искам смъртно наказание за убиеца на Криси, но нямаме такъв закон“, заяви бабата на седемгодишното дете. 

В протеста се включиха и родителите на Дарина, която беше убита заедно с детето си. 

„Очаквам доживотен затвор без право на замяна за убиеца“, категорична е майката на Дарина Ваня Министерска. 

{cbrelatedarticle count=“2″ /}

В протеста се включиха и близките на Вероника, която преди четири години беше ограбена и убита от рецидивист във Велико Търново. Бащата на момичето заяви пред медиите, че иска промени в Наказателния кодекс, защото в момента убиецът на дъщеря му е в затвора, но ще бъде с намалена присъда поради добро поведение. 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова отиде при протестиращите и заяви, че са внесени предложения за промени в Наказателния кодекс. Народни представители от ВМРО също отидоха при протестиращите родители.

Добавете Вашия коментар

TOP