Благоустрояват улица „Листопад“ в Благоевград

15 Юли 2020 | 10:18
0 коментара
Бизнес

Започна изграждане и благоустрояване на ул. „Листопад“ в IV микрорайон“ на Благоевград. Проектът е насочен към благоустрояване на градската среда в община Благоевград и подобряване на качеството на живот, създавайки предпоставки за превръщането му в по-добро място за живот.

Основната цел на проекта е изграждане и благоустрояване на ул.”Листопад” чрез създаване и подобряване на транспортно-експлоатационните характеристики на пътната настилка, осигуряване на условия за безопасност на движение, комфорт на пътуването и добро отводняване на улицата, осигуряване на естетична и хармонична среда, с което ще се подобри жизнената и работната среда на жителите и гостите на Благоевград.

Предвижда се да бъде направена реконструкция на пътното платно, изграждане на подпорни стени, изграждане на тротоари, създаване на достъпна среда за хора с увреждания, чрез понижаване на тротоарните настилки в зоните на кръстовища и пешеходни пътеки, поставяне на дъждоприемни шахти и нови стълбове със светодиодно (LED) осветление.

Общият бюджет на проекта  е в размер на 1 276 590,99 лв., които са 100 % БФП.

Дейностите по проекта са в начален етап на изпълнението си, а всичко, заложено в проектното предложение, трябва да бъде завършено в срок от 16 месеца – до 18 октомври 2021 г.

Добавете Вашия коментар

TOP