Благотворително бягане за чиста река Струма

13 Юни 2023 | 13:01
0 коментара
Общество
Кюстендил
Благотворително бягане за чиста река Струма

На 18-ти юни, неделя, от 9:00 часа Сдружение „Чиста Струма“ с подкрепата на Община Кюстендил организира вълнуващо бягане в райската градина на България – района на град Кюстендил. Надпреварата ще е в три дестинации – 10 км, 5 км и детско трасе с дължина от 2 км.

 

Благотворителната обиколка е със специално подбран маршрут по бреговете на реките Струма и Банщица, който води през уникално красиви кътчета и показва богатството на българската природа – гостоприемен дом за хора, животни и растения… дом, в който отпадъците нямат място.

 

Старт/финалът е при моста на Струма между селата Коняво и Ябълково, на главния път от София за Кюстендил. Ще се тича по коларски пътища на левия бряг на реката.

Чиста Струма RUN е с благотворителна цел. Събраните средства от всеки пробяган километър ще допринесат за трите основни дейности, които сдружението извършва в последните години – изваждане на затлачените в река Струма и притоците ѝ отпадъци, сортирането им на ръка и транспортирането им към съответните пунктове за рециклиране./bnr.bg

Добавете Вашия коментар

TOP