Благотворителна изложба с картини на деца от детските градини в Благоевград

04 Октомври 2022 | 17:02
0 коментара
Култура
Благотворителна изложба с картини на деца от детските градини в Благоевград

По повод Международния ден на усмивката детските градини в Благоевград се обединиха около благотворителна кауза с мотото „Една усмивка може да направи по-добър света“. Красиви пана, изработени от децата и техните преподаватели бяха разпродадени за час днес пред зала „22 септември“. Събраните средствата ще бъдат дарени за нуждите на Дома за стари хора „Св. Петка“ – Благоевград, по решение на ръководствата на детските заведения, с подкрепата на родители.

Инициативата е под егидата на ДГ „Усмивка“, като те са подготвили и специална програма за живущите в Дома за стари хора „Св.Петка“ в самия Дена на усмивката – 7 октомври. Всеки първи петък на октомври в началото на есента се отбелязва Световният ден на усмивката. Децата от детските градини в Благоевград доказаха, че да, „Една усмивка може да направи по-добър света“.

Щедри на усмивки бяха днес децата, които имаха и специална програма за откриването на изложбата базар, а техните усмивки усмихнаха и гостите, които побързаха да си закупят красивите картини. Специален поздрав отправи Емилия Халилова – директор на дирекция „Социална и жилищна политика“ в Община Благоевград.

Добавете Вашия коментар

TOP