Благотворителен турнир по футбол в Благоевград събира пари за училищни дефибрилатори

19 Декември 2023 | 12:12
0 коментара
Бизнес
Благоевград
Благотворителен турнир по футбол в Благоевград събира пари за училищни дефибрилатори

Благотворителен футболен турнир в Благоевград събира пари за четири дефибрилатора. До момента вече има закупени и монтирани  4 апарта в две училища и 2 спортни зали.

Езиковата гимназия в Благоевград е първото държавно училище в страната, което има такъв дефибрилатор. В случай на сърдечен арест с този апарат се оказва първа помощ.

"Всички наблюдавахме случая на европейското първенство с Кристиан Ериксен, който бе спасен и реабилитиран, посредством такъв дефибрилатор. Идеята е да избегнем чакане на линейки", сподели един от организаторите на футболния турнир Антония Сивикова.

Апарати са поставени в 3-о спортно училище, спортния интернат и Спортен комплекс Благоевград.

"Надяваме се, че и тази година ще успеем да съберем дори повече средства. Дано поставим поне още 4-5 апарата", допълни друг от организаторите Антон Йовков.

Вече има обучени и 40 души, които знаят да боравят с автоматичните дефибрилатори. Акцията обаче продължава и не свършва до тук.

След 4 успешни благотворителни турнира, при които са събрани над 90 000 лева, в края на месеца предстои 5-ото издание на 22 и 23 декември.  Младите хора, които стоят в основата на тази благородна идея се надяват общината и държавата да помогне също за каузата.БНТ

Добавете Вашия коментар

TOP