Благороден жест за абитуриент в Благоевград

18 Април 2023 | 15:46
0 коментара
Общество
Благоевград
Благороден жест за абитуриент в Благоевград

Благороден жест за абитуриент от Благоевград в неравностойно положение предлагат доброволците от благоевградския отряд на Съюза на българските спасители. Наскоро, техният координатор Явор Хаджиев, публикува в социалната мрежа съобщение до директорите на местните училища и класните ръководители с абитуриенти през 2023 г.

„Както и в предишни години, така и през тази, Съюзът на българските спасители – отряд Благоевград ще предостави при нужда един от автомобилите си, напълно безплатно, за предстоящите абитуриентски балове в гр. Благоевград, на абитуриент в неравностойно положение. Нека направим още едно младежко сърце щастливо!“

Такава е надеждата на доброволците, които за поредна година организират този благороден жест. Оказва се, че мисията им е да помагат не само при неприятни инциденти, но и когато хората имат нужда от подкрепа  при хубави поводи, като абитуриентския бал, например.

„Идеята се роди преди няколко години, когато пак в социалната мрежа бе публикувана историята на абитуриент, който не е могъл да стигне до абитуриентския си бал, защото е нямал такава възможност. От тогава се роди тази идея на нашия отряд от Благоевград, към Съюза на българските спасители, да подкрепяме, ако се наложи такъв абитуриент, за да може да бъде част от своя абитуриентски бал“, разказа за Радио Благоевград Явор Хаджиев, ръководител на благоевградския доброволчески отряд.

Надеждата му е, тази идея да стигне до повече хора, за да се помогне на повече младежи, които нямат възможност да пристигнат на бала си с автомобил.

„Обърнахме се към директорите и класните ръководители, защото те по-детайлно си познават учениците. Иначе, могат да ни се обаждат и родители и близки на абитуриенти, които биха искали да се възползват от нашия благороден жест“ – допълни г-н Хаджиев.

Той уточни, че при желание, ще бъде направена организация за използването на автомобила в самия празничен за абитуриента ден. Единственото изискване е той трябва да бъде от Благоевград.

Към момента в благоевградския отряд към Съюза на българските спасители има 8 спасители и един доброволец. Те разполагат с два автомобила за пожарогасителна и спасителна помощ, и един за първа долекарска помощ.

„Правим това само и единствено, за да помагаме на хората, които действително имат нужда от помощ. Знаем, че в Благоевград и областта, има достатъчно служби, които могат да реагират при бедствия и аварии, но ние искаме да помагаме конкретно на хората и на службите, когато те имат нужда“, заяви още Явор Хаджиев, координатор на благоевградския отряд към Съюза на българските спасители.

За контакти с Явор , можете да позвъните на тел: 0877 39 77 87

Източник: Радио Благоевград

Добавете Вашия коментар

TOP