Благоевградско в снежна блокада, спряха движението на автомобили над 12 т. и на всички МПС към македонска граница

16 Декември 2018 | 17:10
0 коментара
Общество

Усложнена е пътната обстановка района на Благоевград заради падналия сняг. За 4 часа-до 16 ч. натрупа над 10 см снежна покривка, спряно е заради снегопочистване движението на товарни автомобили над 12 т през прохода Предел, както и на всички МПС от Благоевград към ГКПП "Ст. Лисичково" на българо-македонската граница. Снегът в града се почиства и не създава проблеми, освен на по-стръмните и малки улици. Тротоарите не се почистват, освен в центъра. Проблем възникна към 14.30 ч. на ГП Е-79 на изхода на Благоевград в посока м. Антените и Дупница. Заради непочистен сняг на изкачването след Бело поле имаше боксуващи и и завъртели се леки автомобили.

Към 16 ч. снежната покривка се стопи от разхвърляната луга, но след 30 минути отново натрупа сняг, което наложи да се спират тировете, движещи се в посока Дупница заради снегопочистване на ГП Е-79. Усложнена е обстановката и в съседната Кюстендилска област, в социалните мрежи са качват снимки със задръствания и паднали дървета на пътя от Кюстендил-Радомир -София, както и Кюстендил-Дупница при изкачването към разклона за село Блато. Агенция "Пътна инфраструктура" ще санкционира пътноподдържащата фирма на АМ "Струма", отговорна за снегопочистването на магистралния участък на територията на област Кюстендил.

Причината е констатирано закъснение при снегопочистващите дейности днес, съобщиха от АПИ. За по-бързото почистване на отсечката при снеговалежа е осигурена почистваща техника от други пътноподдъжащи дружества. /БГНЕС

 

Добавете Вашия коментар

TOP