Благоевградските социалисти влизат в кампания обезверени заради своеволията на Нинова

28 Май 2021 | 05:32
1 коментара
Политика

БСП в Благоевград отново влиза в предизборната надпревара за 45-ото народно събрание демотивирана, след като партийният водач Корнелия Нинова отказа да се вслуша в искането на социалистите областният център да получи водаческото място в листата и назначи служебно отново проф. Георги Михайлов.

Преди броени дни благоевградските червени проведоха извънредна конференция в залата на Регионалния исторически музей, на която освен че очаквано подкрепиха кандидатурата за кмет на Благоевград на Румен Томов, делегатите се обединиха и около позицията водач на листата на БСП в област Благоевград да бъде общинският председател Любен Милев. Гласувано бе отново, както беше и на предишния парламентарен вот, Милев да е единственият кандидат в листата от Благоевград, за да може да обедини всички гласове на съгражданите си.

Мотивът на БСП – Благоевград за исканото водаческо място беше, че начело с проф. Михайлов соцпартията падна до безпрецедентното 4-о място след ГЕРБ, ИТН и ДПС на последния парламентарен вот, а самият Милев, който бе поставен на 6-о място, замалко не влезе в 44-ото НС.

Поредното решение на Нинова да не се вслуша в членската маса и еднолично да определи водача на листата, който няма нищо общо с региона, от вчера се коментира доста мрачно в офиса на БСП в Благоевград, откъдето преди месец цялото партийно ръководство поиска незабавната оставка на партийната лидерка Нинова заради авторитарното й управление на партията. Тъй като освен с „Позитано“ 20 отношенията на благоевградските социалисти са доста обтегнати и с областното ръководство на червените, което е плътно зад Нинова, прогнозите са за една доста вяла и немотивирана изборна кампания в административния център на областта.

„За момента имаме само водач на листата, 4 места за гражданската квота и коалиционните партньори, а самата листа ще подредим късно вечерта в петък”, коментира вчера за „Струма“ областният председател на БСП Валери Сарандев. Според него имената от 22-членната листа, с която БСП в Благоевград атакува предишния парламент, като цяло ще се запазят, ще има обаче и някои размествания.

Реденето на листата ще повтори процедурата от март месец, ще стане на областен съвет от назначена за целта Комисия по преброяването. Миналия път общо 21 делегати от Петрич, Кресна, Симитли, Банско, Благоевград и Якоруда напуснаха съвета в знак на несъгласие с методиката, по която бяха определени 18-те кандидат-депутати от всички номинирани от областта близо 60 социалисти. Понеже методиката ще е същата и този петък, очаква се отново да има недоволни и скандали.

Междувременно стана ясно, че бившият кмет на Благоевград Костадин Паскалев е включен в софийска листа на БСП, но от него дойде и първият отвод – дори да бъде избран, Паскалев бе категоричен, че няма да влезе в парламента и да стане народен представител.в.Струма

Добавени коментари

истината публикува:
28 Май 2021 | 08:59
МИЛЕВ Е ПОЛУГРАМОТЕН.СЛЕД ДНИ ЩЕ СИ ОТИДЕ НА СЕЛО КЪДЕТО ЩЕ СИ ВОДИ КОЗИТЕ.ИНАЧЕ ВСЕКИ ГЛАС ЗА БСП Е ХВЪРЛЕН НА ВЯТЪРА.

Добавете Вашия коментар

TOP