Благоевградските правораздаватели решават за семейството на Бахамата

22 Февруари 2023 | 11:42
0 коментара
Криминално
Благоевградските правораздаватели решават за семейството на Бахамата

Прокуратурата постанови 72 часа задържане спрямо Васил Петров-Бахамата, съпругата му Лидия и синът им Димитър. 

 В хода на разследването, което стартира вчера след арестите на семейството, са събрани доказателства за измами, свързани с обществени поръчки за строителство, строителни ремонти, продажба на автомобили и др. В резултат са въведени в заблуждение физически лица и фирми, нанесените им щети възлизат над 580 хил. лева. С постановление на наблюдаващия прокурор ареста на тримата е удължен за 72 ч. и предстои да бъде направено искане в съда за определяне на мярка „задържане под стража“. Работата по разследване на схемата за крупни измами продължава.

Водешите разследването провеждат все още разпити на измамени от тях физически и юридически субекти. Сред тях има двама строителни босове от Благоевградска област. Само един от тях е дал показания, но името му официално не се посочва. Разпитани са и бизнесмени от Сандански и Благоевград.

Семейството на Бахамата бе арестувано показно на метри от Административен съд - Благоевград вчера. Пътували с таксиметров автомобил от Дупница. Първоначално на земята повалиха Васил, е след това поставиа белезниците на Лидия. Синът им пък бил арестуван по същото време в София.

Васил Петров е от Дупница, но се засели преди години в Благоевград. Той реално е с чисто съдебно минало, тъй като получи съдебна реабилитация по всички наказателни дела.

Семейството е замесено с измами. Уреждали са бществени поръчки на строителни предприемачи, но час от доверилите се, не са били доволни, а парите им присвоени. Говори се, че Бахамата има много покровители в системата на МВР.

Синът му Димитър е студент в Американския университет. Преди дни публикува снимка във фейсбук с пачки пари на раменете си. На 4 февруари го спипаа с бясна скорост край Бобошево. Карал с над 300 километра в час Porsche Panamera. Тогава получил само административно наказание./Е новина/

Лидия Петрова бе арестувана с кокаин в бикините на ГКПП-Златарево преди повече от година. Тя призна вина и получи 6 месеца условна присъда.

Благоевградските правораздаватели решават за семейството на Бахамата

Добавете Вашия коментар

TOP