Благоевградските Грифони възобновяват традиционния турнир по американски футбол в АУБ

11 Април 2024 | 09:53
0 коментара
Спорт
Благоевград
Благоевградските Грифони възобновяват традиционния турнир по американски футбол в АУБ

Купата на Грифона (Griffin Bowl) е приятелски турнир по американски флаг футбол, организиран от студентския клуб “Благоевградски Грифони”, който ще се проведе на 13 април 2024 г. на терените в кампуса на Американския университет в Българя. То ще започне в 10 ч. с официално откриване от президента на АУБ д-р Марги Енсайн и ще приключи с церемония по награждаване в 17:30 ч.  

Като един от най-старите клубове по американски футбол в България, “Благоевградските Грифони” ще съберат за пореден път и различни отбори, които да имат възможност да тренират и да се забавляват, както и да популяризират спорта в Благоевград и България. Състезанието е традиционно за клуба и се провежда от 2005 година. Тази седмица, след пет-годишна пауза, Грифоните Благоевград отново ще бъде домакин на спортното събитие. 

Официалните женски отбори ще бъдат два – Witches (Вещиците) от София и женският отбор на Грифоните от Благоевград. Записалите се мъжки отбори за момента са Knights (Рицарите), Булдозерите и Кавалерите. Освен това, домакините – настоящи студенти и бивши играчи на Грифоните ще сформират отбори. 

Събитието е отворено за публика и ентусиасти, които искат да наблюдават на живо традиционния американски спорт.  

Добавете Вашия коментар

TOP