Благоевградските адвокати избраха 10 делегати за националния форум

26 Април 2021 | 14:03
0 коментара
Общество

Благоевградските адвокати проведоха годишното си общо събрание, което бе отложено с няколко месеца заради пандемичната обстановка. На събранието, състояло се в събота, са приети отчетите на председателя на колегията Мария Георгиева и на секретаря Иван Димитров, който бе избран за депутат в 45-ото народно събрание от „Демократична България”.

 

Адвокатите в Пиринско проведоха таен вот за излъчване на 10 делегати, които да ги представляват на предстоящото през месец май национално събрание, на което ще бъдат избрани управителни органи на Висшия адвокатски съвет. Наред с това е приета декларация, в която адвокатите изразяват възмущение от публичната позиция на премиера в оставка и председател на ГЕРБ Бойко Борисов, че избраните за депутати адвокати защитавали интересите на неименувани мутри. Според тях се създава внушение за идентичност между адвокатите и защитаваните от тях лица.

„За пореден път Бойко Борисов си позволява да търси политически дивиденти, като руши образа на българския адвокат публично. Подобно поведение е възмутително и това е пряко посегателство върху основите на правовата държава, което осъждаме“, се казва в приетата декларация на благоевградските адвокати.

Добавете Вашия коментар

TOP