Благоевградският съветник Калоян Ханджийски празнува 52-и рожден ден на мегатържество със 70 приятели

30 Януари 2023 | 22:25
3 коментара
Хайлайф
Благоевградският съветник Калоян Ханджийски празнува 52-и рожден ден на мегатържество със 70 приятели

Рожден ден със 70 гости отпразнува благоевградският общински съветник Калоян Ханджийски. Мегатържеството бе замислено за 50-годишния му юбилей, но заради Ковид пандемията и ограниченията за масови събирания то се състоя на 52-ия му рожден ден. Сред поканените бяха роднини, бизнесмени, политически съратници, общински съветници, хора с различни професии, но свързващото звено беше едно – приятелите на Калоян.

Партито бе в хотел „Монте Кристо“ при бившия общински съветник Христо Ковачки, който е част от големия приятелски кръг на рожденика. От местните парламентаристи бяха Георги Иванов, Благовест Стоицов и Любомира Хамбарджийска (сн. 1). Към тяхната група се присъединиха бившият общински съветник Сашо Милчев и проф. Васил Жечев, ректор на Колежа по туризъм, които подариха картина и синя спортна тениска с № 52 на Калоян Ханджийски (сн. 2). Икона на св. Йоан върху старинно дърво и цветна икебана поднесе бившето общинско ръководство на ДСБ начело с д-р Виктория Каракостова. В групата на демократите бяха арх. Катя Симеонова, Елена Димитрова, Румен Коюмджиев-Фраера, Валери Иванов, Ани Ичева, бившият координатор на ДСБ Димитър Стойчев и синът му Георги, наскоро прибрал се от Ирландия (сн. 3).

Оригинален колаж със снимки от планинските върхове подариха приятелите на Калоян от новоучреденото туристическо сдружение „Скитащите под звездите“, в което е и бизнесменът Димитър Байкушев, а председателят на сдружението е планинският водач Слави Стояновски (сн. 4). Рисунка на Калоян като планинар, но с тениската на футболната легенда Меси,  беше изненадата на неговите първи братовчеди, които бяха със семействата си на най-голямата маса (сн. 5, 6). Не по-малка беше и масата за бизнесмените, сред които Владимир Миленков-Ботев, Кирил Спасов и др.

Старт на купона дадоха двамата македонски музиканти, които заредиха празничното настроение с китка народни песни от българо-македонския фолклор. Към тях се включи македонският актьор и популярен водещ Игор Дамянов, който свири на китара и пя в дует с Калоян Ханджийски (сн. 7). Проф. Васил Жечев също не се стърпя и грабна микрофона, за да изпее българска песен в негова чест. Музикални поздрави, хора и танци се заредиха един след друг в продължение на часове.

„Благодаря на моята свята майчица, на покойния ми баща, който ме чува от небето, на моята съпруга Галя и двете ми дъщери Неда и Боби. Благодаря на всички вас, приятели, че сме заедно!”, заяви в сърдечното си обръщение към гостите Калоян Ханджийски (сн. 8).

През цялата вечер той беше в центъра на купона, пя и танцува от сърце и душа. Превъплащението му като Васил Найденов в песента „Огън от любов”, с която го поздравиха съратниците от ДСБ (сн. 9). В полунощ лампите бяха загасени и оркестърът свири туш, за да бъде поднесена празничната торта.

„Пожелавам си всички пак да се съберем на 100-годишния ми рожден ден!”, каза Калоян Ханджийски, след като духна свещичката (сн. 10). След емоционалния рожден ден той не изневери на себе си и посвети почивните си дни на планината, където кара ски в приятелска компания.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА в.Струма

Добавени коментари

До Асан публикува:
31 Януари 2023 | 17:23
Щом не е важно ,защо отваряш статията ,пък и си нагъл да коментираш?Нали не е важно?
Асен публикува:
31 Януари 2023 | 08:21
Лелееееввв, много важно, смешко
Иван публикува:
31 Януари 2023 | 06:38
А къде е е кмета Илко Стоянов? Защо го няма на рождения ден на съветника Калоян Ханджийски?

Добавете Вашия коментар

TOP