Благоевградският строителен предприемач Михаил Камбитов вдига хотел в Разлог

14 Юни 2022 | 10:55
0 коментара
Бизнес
Благоевградският строителен предприемач Михаил Камбитов вдига хотел в Разлог

Благоевградският строителен предприемач Михаил Камбитов, който до момента се занимаваше главно с ремонтни дейности, щедро осигурявани му от бившия кмет на Благоевград Атанас Камбитов, влиза сериозно в строителния бизнес – започва да строи хотел в Разлог.

Фирмата му „Маунтин Флауър“ ЕООД, регистрирана на 23 ноември миналата година, се е насочила към местността Кукурево, където Камбитов има собствен парцел от 10 013 кв.м. Там планира изграждане на апартаментен комплекс, който ще представлява една 4-етажна сграда върху площ от 750 кв.м, изпълнена с носеща стоманобетонна монолитна скелетна конструкция и  изградена изцяло с керамични тухли. На първия етаж Камбитов е решил да разположи фоайе с рецепция, лоби бар, склад към него и служебни помещения. На горните три етажа ще има общо 9 апартамента, 3 от които – с по 2 спални. До тях ще се стига по стълбище с дървен ажурен парапет. Капацитет на комплекса е изчислен на 35-40 човека.

Теренът ще бъде заграден с метална ограда, планиран е и вход за автомобили, макар че в парцела няма да има паркинг и явно колите ще се паркират под дърветата. Мястото е близо до всякакви комуникации – край него минава път, а отстоянията до главния водопровод, канализацията и електропреносната мрежа на Разлог са 20-25 метра.

Проектът на Михаил Камбитов е още от 2006 г., когато той извадил всички разрешителни, без финалното – строителното. Сега е необходимо да започне осъвременяването на някои от тях – например разрешението за промяна на статута на земята е с трайност 6 г.

Припомняме, че основната фирма на Михаил Камбитов – „Стилстрой М“ ООД, бе един от шампионите по обществени поръчки по време на управлението на ГЕРБ. Само за 4 г. през нея минаха договори за близо 20 млн. лв., свързани с ремонт на асфалтови настилки, благоустрояване на улици, аварийни реконструкции на водопровод, зимно снегопочистване, изпълнение на блокове по Програмата за енергийна ефективност, реконструкция на площадното, подплощадното пространство и фонтаните, художествено осветление в централна градска част, та дори и дребни ремонти, като покрива на храм „Св. Архангел Михаил“ в с. Логодаж./Struma.bg

Добавете Вашия коментар

TOP