Благоевградският предприемач Г. Ганджов хлопна кепенците на хотела си в Дупница, син на съветник се отказа от ресторантьорството

12 Декември 2020 | 08:08
0 коментара
Общество

Благоевградският строителен предприемач Георги Ганджов вчера официално затвори хотела си в Дупница и изпрати служителите си на трудовата борса, откъдето ще получават обезщетение за безработица. Обектът ще отвори чак през пролетта на следващата година.

„Няма клиенти, затворен е и ресторантът към хотела, в който се хранеха служители на банката, която е на метри, както и работещи в Общинска администрация” обясниха служители, които „зазимяваха” вчера хотела.

В ценъра на Дупница има още един хотел, но собствениците му няма да го затварят за момента. Те са успели да подпишат договори със строителни фирми от други населени места, които работят в Дупница, и работниците им нощуват в хотела. Ресторантът предлага само храна за вкъщи, но търговията е много слаба. За Никулден са продадени само 12 порции с печен шаран, което е недостатъчно да покрие заплатите на персонала, който при първата вълна на Ковид-19 е намален с двама души. „Засега не предвиждаме нови съкращениия”, съобщиха от хотела.

Общинският съветник от БСП Ивайло Петров също е предпочел да затвори ресторанта си и е разпуснал персонала, не знае дали ще го отвори.

Синът на бившия председател на ОбС – Сапарева баня, в момента общински съветник от ГЕРБ, Иван Куйов – Красимир, пък направо се отказа от ресторантьорския бизнес. От две години той беше наемател на заведение за хранене в индустриалната зона на Дупница, но бизнесът не потръгна, а и Ковид мерките съвсем го довършиха. От няколко дни заведението е затворено.

Репортер на “Струма” се свърза по телефона с Иван Куйов и го попита временно ли е затворено заведението за хранене. Той отговори: “Не е временно. Синът ми се отказа от ресторантьорството. Наемът е голям. Клиентите намаляха, а и сега трябваше пак да го затвори заради пандемията. Търпи загуби, консумативите си вървят – ток, вода, наем… и се отказа”, обясни Иван Куйов.


Заведението на сина на председателя на ОбС – Сапарева баня Иван Куйов – Красимир, затвори окончателно 

На кооперативния пазар в Дупница дюкянчето, което предлагаше скара, също е затворено. И ресторантът, собственост на родителите на независимия общински съветник в ОбС Георги Градевски, не работи. Улиците в града са пусти. Може да се видят опашки само пред аптеките.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP