Благоевградският полицай Георги Илиев вкара в съда комшия, търси му 7000 лв. за обида и клевета

22 Октомври 2017 | 09:21
0 коментара
Общество

Бившият шеф на патрулките в Първо РУП на МВР в Благоевград Георги Илиев заведе дело за клевета, обида, психически и физически тормоз срещу възрастен комшия в блока им на ул. „Петър Зографски“.

Междусъседската война е от август миналата година, когато Асен Станишев пуска в полицията жалба срещу полицая за незаконна пристройка в мазето. След като оплакването му остава без последствия, Станишев се активира още повече и залива шефовете на Георги Илиев с всевъзможни жалби срещу него – че паркирал колата си на тротоара, счупил с автомобила си бетонно съоръжение, поставено от общината, и т.н.

В резултат полицаят Георги Илиев  предприема срещу комшията контраатака на всички възможни фронтове.

По сигнал на полицая миналата година служители от Горското стопанство спират колата на Станишев, натоварена с немаркирани дървета за огрев, в резултат на което тя остана цяла година „арестувана“ в двора на Горското и бе освободена едва миналия месец.

Георги Илиев сигнализира Басейнова дирекция, че съседът му си е издълбал незаконен кладенец в мазето, който пенсионерът по-късно бе задължен да запечата с бетон.

Всеки момент се очаква главният архитект на общината Васил Тинчев да запечата и таванското помещение на Асен Станишев в блока, което той преустроил незаконно в жилище и го е дал под наем на семейство с малко дете – след сигнала на полицая за незаконния таван първи реагираха ЧЕЗ и ВиК, които преустановиха подаването на ток и вода до таванските стаи.

Отново по сигнал на полицая, пенсионерът бе ударен и с акт за незаконно отглеждане на пчели в 3 кошера на терасата на апартамента си.

Вчера междусъседската война влезе в сградата на Темида, където окръжните магистрати трябваше да решат дали искът на полицая Георги Илиев да се раздели на 2 части – за обида и клевета, или да остане в цялост и разглеждането на делото да започне в Районен съд – Благоевград.

За причинените му от пенсионера Асен Станишев страдания Г. Илиев търси 7000 лв. обезщетение.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP