Благоевградският писател и поет Мирослав Бърдаров издъхна внезапно

20 Юли 2023 | 09:46
0 коментара
Криминално
Благоевград
Благоевградският писател и поет Мирослав Бърдаров издъхна внезапно

Благоевградският писател и поет Мирослав Бърдаров издъхна внезапно.

Тъжната вест дойде от Гърция, където бил на почивка със съпругата, дъщеря си и още две приятелски семейства. Предполага се, че е покосен от инфаркт, но аутопсията ще покаже точната причина.

На 56 г., Миро Бърдаров има зад гърба си няколко издадени книги. През 2005 г. стихосбирката му „Шум от писменост“ бе отличена с първа награда в престижния национален конкурс „Южна пролет“ в Хасково.

През 2007 г. романът му „Еврофутбойс“ бе номиниран за роман на годината. Автор е и на две пиеси. Завършил е Политехническата гимназия „Св.св. Кирил и Методий“ и първия випуск на специалност „Българска филология“ в ЮЗУ.

В зората на вестник „Струма“ 4 години бе част от журналистическия екип. В националното радио прави токшоу „Черешово топче“, два пъти спирано от СЕМ. Успяваше отлично да съчетава писането с ангажиментите в семейния бизнес, баща му от 30 г. има фабрика за дамска конфекция в Симитли.

До вчера не се знаеше кога ще приключат задължителните процедури при смърт в чужбина и кога тялото ще бъде освободено за транспортиране от Гърция в България./Struma.bg

Добавете Вашия коментар

TOP