Благоевградският общински съветник Д-р Владимир Пандев спечели делото срещу КПКОНПИ

24 Април 2023 | 18:28
1 коментара
Общество
Благоевград
Благоевградският общински съветник Д-р Владимир Пандев спечели делото срещу КПКОНПИ
Благоевградският общински съветник Д-р Владимир Пандев спечели делото срещу КПКОНПИ. Той не дължи нито лев на Комисията за конфликт на интереси и няма да бъде отстранен от съветническото място в местния парламент на областния град.
Припомняме, че д-р Пандев.

Състав на Върховен административен съд обяви решение по дело на благоевградски съветник срещу Антикорупционната комисия. Съдебният спор е от 2021 година. Червеният съветник Владимир Пандев бе глобен за конфликт на интереси 5000 лева.

В Адиминстративен съд - Благоевград потвърдиха финансовата санкция, но Пандев атакува пред върховните магистрати. С решение от вчера, решението е отменено, съобщиха за Еновина. Владимир Пандев ще получи и обезщетение от Антикорупционната комисия в размер на 1941 лева. Сумата е за сторени разноски за адвокатски услуги и такси.

Припомняме, миналата година Административен съд - Благоевград, в лицето на магистрата Иван Шекерлийски, потвърди глобата в размер на 5000 лева, наложена на съветника от БСП Владимир Пандев. Според АС, Пандев е в конфликт на интереси, като е гласувал решение в полза на общинския Тубдиспансер, където работи като ординатор и получава високи възнаграждения и бонуси. Благоевградският парламентарист е гласувал в нарушение годишния отчет и баланс на общинската белодробна болница. Освен това в хода на административното производство е доказано, че са няколко месеца от месец февруари 2019 година, до произнасянето на комисията "Цацаров", между Пандев и управителя на специализираната болница Петър Георгиев били сключени 13 договора за повишение на месечните възнаграждания и допълнително материално стимулиране. Сумите са са от 1000 до 3000 лева. Според КПКОНПИ точно тези възнаграждения, за които индиректно е гласувал, одобрявайки отчета на болницата, поставят Пандев в икономическа зависимост и конфликт на интереси, а това поражда основателни съмнения в неговата безпристрастност и обективност по време на гласуването в ОбС.

Добавени коментари

Ани станинска публикува:
24 Април 2023 | 20:01
Бях сигурна д-р Панчев!

Добавете Вашия коментар

TOP