Благоевградският журналист Георги Бузов безмилостен към Илко Стоянов

18 Ноември 2023 | 07:26
11 коментара
Общество
Благоевград
Благоевградският журналист Георги Бузов безмилостен към Илко Стоянов
Pirinsko.com публикува пост на Георги Бузов в социалната мрежа без редакторска намеса:

ЗАЩО БЕШЕ СКЪСАНА НИШКАТА НА ИСТИНАТА И
ЩЕ БЪДЕ ЛИ РАЗПЛЕТЕНА ДОКРАЙ НИШКАТА НА ЛЪЖАТА?

Когато преди два месеца написах във FB профила си, че финансовата политика на доско-рошния кмет на Община Благоевград Илко Стоянов е довела до пълна катастрофа финансовото здраве на общината, кметът побърза даде предизборна пресконференция, на която се похвали , че оставя общинската хазна в добро финансово здраве.
Днес адв. Методи Байкушев, новият кмет на общината, попиля лъжите на предшественика си, доказвайки черно на бяло, че „царят“ е не само гол, но и голям лъжец.

ДА ВИДИМ ОТНОВО ФАКТИТЕ-ТАКИВА, КАКВИТО СА
6 786 000 лв установена липса на средства по 3 текущи проекта, преведени от държавата под формата на целеви средства, които обекти обаче не са изпълнени и до днес. 4 269 000 лв от тях са отпуснати за укрепване на свлачището по пътя за м. Бодрост и 524 000 лева са били отпуснати за обновяване на сградата на Камерна опера.
2 000 000 лв. от преведените от държавата 3 500 000 лева целеви средства за изграждането на ул. „Промишлена“ също липсват. Никой не знае, например, защо преди една година от тези три милиона и половина, 1 500 000 лв. са били изплатени авансово от кмета Илко Стоянов на строителя -благоевградската фирма „Растер юг“, без това да е скрепено със съответния договор или анекс.
Тези липси са само върха на „айсберга“ , тъй като задълженията на Община Благоевград към банки и кредитни институции в края на октомври 2023 г. са точно 17 500 000 лв.

3 000 000 лв., до края на м. ноември трябва да се изплатят за разплащане със секционните из-бирателни комисии.
10 000 000 лева са нужни на общината ,за да се разплати до края на годината с фирмите, които изграждат анаеробната инсталация за сортиране и обработка на битовите отпадъци крайй с.Бучино. и
3 000 000 общината трябва да плати на строителната фирма, която през 2015 г. построи закрития плувен басейн в ж.к. "Еленово" - Благоевград.

ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ОГРОМНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ са плод от престъпното безхаберие на доскорошният кмет Илко Стоянов, което той усърдно криеше от благоевградската общественост по време на многобройните му брифинги и пресконференции пред местните „медии“, и за които задължения едва ли щяхме да научим, ако той беше станал отново кмет на Община Благоевград.

ВДИГАНЕТО НА МЪГЛАТА ОКОЛО КАТАСТРОФАЛНОТО
КОЛАБИРАЛОТО ФИНАНСОВО СЪСТОЯНИЕ НА ОБЩИНАТА,
според мен не е опит , нито желание на кмета Методи Байкушев, да бъде дискредитиран пред-шественика му Илко Стоянов и в частност предишният Общински съвет.
Според мен, изнесените от него факти, по-скоро са нещо като покана към благоевградска-та общественост за началото на един сериозен, честен и прагматичен публичен дебат по темата за отчайващото финансово здраве на общината , и логичен резултат от водената досега от пред-ходните три кмета – Атанас Камбитов, Румен Томов и Илко Стоянов, недалновидна политика по отношение управлението на нейните приходи и разходи.

КАК КМЕТЪТ ЩЕ СЕ ИЗМЪКНЕ
ОТ ФИНАНСОВАТА ПРИМКА ,
завещана от предшественика му Илко Стоянов, честно казано, на мен не ми е ясно, тъй като „ очакваните приходи от местни данъци и такси до края на 2023 г.,според анализа на кмета М.Байкушев, са около 3 000 000 лева, а необходимите средства, за да може Община Благоевград да функционира нормално до края на годината, надхвърлят … 7 000 000 лева“.
Идеята - Общинския съвет, по Закона за общинския дълг, да разреши на кмета да изтегли заем в размер на 1 100 000 лева , с които да се разплатят най-неотложните задълженията към доставчици на услуги за Общината, не е най-доброто решение, но то е неизбежно, защото ако не бъде направено това, общинската хазна ще продължи да губи средно по 3 000 лв. на ден от наказателни лихви - т.е. толкова, колкото са средно-месечните разходи за храната на децата от всяка една детска градина.

ТОВА СА ФАКТИТЕ, НО ЗА МЕН
ПРОДЪЛЖАВА ДА НЕ Е ЯСНО -
какво са правили през изминалите четири години общинските съветници на Благоевград и каква е била цената на договорката им с кмета Илко Стоянов да си затварят услужливо и безотговорно очите пред разюзданото му управленско поведение, след като повечето от тях са били наясно, , че то неизбежно ще доведе общината до финансовата катастрофа, която днес всички виждаме с очите си?

ПОРАЖЕНИЯТА, КАКТО ВСЕКИ С ПОНЕ МАЛКО
МОЗЪК В ГЛАВАТА МОЖЕ ДА ВИДИ И ОЦЕНИ,
са толкова сериозни, че от доскорошния кмет трябва сметка да му потърсят всички държавни контролни органи - прокура турата, МВР, Агенцията по приходите, за да стане ясно – как, защо и с чие покровителство е била заплетена двегодишната нишка на лъжата, че кметът Илко Стоянов е кметът на про-мяната, а днес се оказва, че истинското имен на промяната започва и свършва с думата КАТАСТРОФА.?

Добавени коментари

Ставаш публикува:
19 Ноември 2023 | 09:06
Добър си, спечели си място в Общината. Много е лесно да критикуваш, когато си от другата страна. Хайде, отивай на служба, за да видим какво и как ще допринесеш за благото на народа с това приветливо изражение, което лъха от снимката, защото гражданите "обичат" точно това.
Възмутен публикува:
18 Ноември 2023 | 20:36
Ако се установи вина на Илко Стоянов да бъде съден и осъден ! Казанджиева е права в коментара си за Бузов .Негов съсед съм.Тоя е непоносим истерик ,истинско наказание за нас,дето сме му комшии. Ако не беше толкова възрастен,щях отдавна да го ошамаря ! Злобки е Бузов !
Чайка публикува:
18 Ноември 2023 | 18:29
Всички управници във затвора и бивши кметове г- н Байкушев истината ще излезе от вас само напред и смяна на всички във кметството
Петър публикува:
18 Ноември 2023 | 17:45
Прокуратура,икономическа полиция,граждани....Кафявия мръсник,трябва да се разследва до дупка! Този мръсен крадец,трябва да си получи заслуженото! Не бива да има прошка за такива индивиди,крадливи ,злобни и долни! ..,Той е не само щета на града ,той е вреден за всяко общество! Подлец,малък с гнусна душица...
Колега публикува:
18 Ноември 2023 | 17:26
Каква специалистка е Халилова доведе си родата от Рила и Бобошево в общината. Даде общински жилища на половината ромска махала за да гласуват за Илко Стоянов и мъжа и кандидат за общински съветник. Заплашваше уволняваше заради тези избори за да може да остане да си продължат проектите с нейните подчинени експерти в социалното. Там е само далавера по 4-5 хиляди заплата на месец нека провери ведомостта Байкушев и тогава вижте колко е специалист. Ами гражданските договори и трудови а не са се меркали хората в общината или услугите. Да си ходи на Рила Халилова.
Казанджиева публикува:
18 Ноември 2023 | 17:06
Че Илко Стоянов беше много калпав и ужасно слаб кмет ,е вън от всякакво съмнение. Но и че въпросният Георги Бузов вади нож на умряло куче също е повече от ясно ! Този Бузов Благоевград го знае като скандален и свадлив човек,който мрази всички ,а най-много себе си. Тъкмо затова не ми е убедителен. Тоя човек колкото повече одъртява,все по-злобен става. И още нещо-според мен Благоевград за трети пореден път упражни протестен вода на местните избори .И всички виждаме,че сме до кривата круша: Румен Томов,Илко Стоянов,сега Методи Байкушева ...Докога все така ще я караме ?!
Мнение публикува:
18 Ноември 2023 | 16:05
Трябва да се потърси отговорност от предишните общински съветници за действията им. Същото се отнася и за фирмите получили плащания, особено авансово, като Растер юг. Муртова пак е в ОС с цялата свита.
Симо публикува:
18 Ноември 2023 | 12:37
илчо,МАНГАЛА ОТ с.Брежани ОГРАБИ И ПЕТРИЧ, КАТО ЗАМ.КМЕТ СЕГА ОГРАБИ И БЛАГОЕВГРАД?! ДОБРЕ ,ЧЕ ХОРАТА БУДНИ ТА НЕ ГО ПРЕИЗБРАХА.
П.Георгиев публикува:
18 Ноември 2023 | 10:05
Поздравления. Казваш и правилно..къде са т.н.съветници.Ще разберем ли някога колко милиони са получили тези .Дайте информация поне за последния мандат.
андонов публикува:
18 Ноември 2023 | 08:26
илко ми е много кафяв чак да не би да е от братята. много ми е черен исциклен като печка
Мария Димитрова публикува:
18 Ноември 2023 | 08:24
Евала Бузов ти си истински буден гражданин, поздравления и продължавай в същия дух. Поздрави, Мария Димитрова.

Добавете Вашия коментар

TOP