Благоевградският бизнесмен Румен Калайджиев иска 4 км водопровод да отведе минералната вода от Владишкото до хотела си "Езерец"

28 Септември 2017 | 11:41
6 коментара
Общество

Благоевградският бизнесмен Румен Калайджиев иска от колегите си съветници да му разрешат ползването на минералната вода от находището при Владишкото. Амбизиозния план на бизнесмена е близо 4 км водопровод, с който да отведе минералната вода от Владишкото до хотела си "Езерец", където да я ползва за отопление и СПА.

От Регионалната инспекция по околната среда и водите и Басейнова дирекция - Благоевград са се произнесли, че искането на Калайджиев не протировечи на закона за опазване на околната среда, също така няма и възражение при публично обявление на разрешението то да се осъществи.

Местният парламент предстои да вземе решение този петък на редовно месечно заседание, като се очакват и дебати по темата. Депозирането до ОбС-Благоевград искане от бизнесмена хотелиер е да му се разреши водоползване за 20 години.

Добавени коментари

бате Вили публикува:
14 Октомври 2017 | 11:29
Най-после едно смислено инвестиционно намерение. Браво на господин Калайджиев, пожелавам му успех в начинанието и дано в Благоевград се появи истински СПА обект. На тези, които завиждат и пишат глупости и предпочитат водата да се излива в канала както вече 100 години става, ами мили душички, толкова ви увират хлъзгавите мозъчета.
Койчо от порой публикува:
28 Септември 2017 | 13:56
Е мама кажа и васето ракията дали плащат минералната вода за банята,Т.Е МОНТЕ КРИСТО, АБЕ ТО СИ Е БАНЯТА, АМА КМЕТО И РАДО ТАм ПРАВЯТ БАНКЕТИ И НАЛИВАТ ПАРИЧКИ В ДЖОБА ИМ, ЗАТОВА И ТЕЗИ СЕ ТРАЙКАТ, и гласуват под строй каквото им кажат ПЛАЩАт ЛИ МИНЕРАЛНАТА ВОДА ??????????????????????2 както е по закон......кмете ти си на ход , залагам че ще му разрешат и на езереца, това са далаверките, водичка , блокче саниране, футболно клубче, спане , изхранване и всичко за наша сметка, НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ПАК ВЗЕМЕТЕ ПО 20-30 ЛЕВА И ПАК ГИ ИЗБЕРЕТЕ.ТИЯ ХРАНТУТНИЦИ И СЕЛЯЦИ..........
ужас публикува:
28 Септември 2017 | 12:41
Ужас няма такава община, като Благоевград, тук е страшно всеки ход има минимум 3 значения но истината е една парите.
&&&&&& публикува:
28 Септември 2017 | 12:33
NIKAKWA WODA DA NE SE DAWA NA HORA KOITO MISLQT SAMO ZA SEBE SI SLAGAM KLETWA NA WSI4KI DETO POTKREPQT TAZI SHEMA + - + = & DO DEWETO KOLENO
ИНТЕРЕСНО публикува:
28 Септември 2017 | 12:26
Дали ще бъде гласуването по именно та да видим кои съветници ще предадат националното богатство. Очакваме тези дни и съветника Тодоров да поиска и той минерална вода за хотел Бали, а мама кажа тоя кривак няма ли да иска за хотел Кристо
бравооооо публикува:
28 Септември 2017 | 12:20
е защо се даваше и мило и драго на изборите да си откараме минералната вода до хотел езерец

Добавете Вашия коментар

TOP