Благоевградският бизнесмен Иван Чапов взима на концесия минералния плаж в с. Баня, ще прави балнеотермален център

13 Октомври 2017 | 17:24
0 коментара
Бизнес

Благоевградският бизнесмен Иван Чапов иска да вземе на концесия общинския минерален плаж в разложкото село Баня и да изгради балнеотермален център. Той вече е депозирал инвестиционното си намерение чрез фирмата си „Катарино СПА Хотел“ ЕАД.

Заради проявения инвестиционен интерес от Чапов на предстоящата редовна сесия на ОбС – Разлог общинските съветници  ще гласуват стартирането на процедура по отдаване на концесия на минералния плаж в село Баня. Концесията ще бъде за строителство на „Център за активен отдих и плувни спортове“. Мотивите на решението са остарялата база, лошото й състояние и ниското качество на услугата. Предложението за отдаване на концесия вече е разгледано и прието от комисиите по бюджет и финанси, местно самоуправление и устройство на територията, а вчера бе гласувано единодушно и от комисията по социални дейности. В случай че то бъде прието от местния парламент на предстоящата сесия на 26.10. 2017 година, на кмета на Разлог инж. Красимир Герчев ще бъде възложено  организирането и изработването на обосновка на концесията, проект за решение за откриване на процедура за  предоставяне на концесия и проект за концесионен договор. Общинският съветник д-р Радко Тумбев предложи, ако е възможно, да се включи в концесионния договор децата от общината да ползват с преференция басейна и при новия собственик.

Благоевградският бизнесмен вече спечели една концесия на община Разлог. Тя е за изграждане на мега спортен комплекс   в местността Байова борика край Разлог, който ще бъде разположен на площ от 103 дка. В него Чапов ще вложи над  30 млн. лв. Концесионният договор е за 35 години, а в плана за застрояване се предвижда изграждане на тренировъчни игрища за футбол, баскетбол, волейбол, тенис на корт, плувен басейн, стадион и други. Стадионът ще бъде с капацитет от около 8000 места и с размери 68/105 метра, а плувният басейн ще е с олимпийски размери и с около 1000 места. Футболните игрища ще бъдат четири със същите размери като стадиона. А волейболните и баскетболните игрища ще бъдат по две.

Иван Чапов е собственик и на още един атрактивен имот в Разлог. Преди малко повече от година той купи четиризвездния хотел „Катарино СПА“. След основен ремонт, който продължи няколко месеца и в който собственикът вложи близо 14 млн. лв., се очаква да отвори врати на първи декември.

в. Струма

Добавете Вашия коментар

TOP