Благоевградският адвокат Васил Васев пробяга контузен 100 км и финишира на 3 „окита“, благоевградчанката Каролина Калибацева втора на ултрамаратона

22 Юни 2021 | 07:45
2 коментара
Спорт

Благоевградският адвокат Васил Васев показа железен стоицизъм в 100-километровата обиколка на Витоша. Макар и с контузия на крака, той се включи в тежкия ултрамаратон, в който участваха 710 бегачи и 1300 колоездачи. Бягането било кошмарно, с доста кални участъци, но каленият адвокат показа, че неслучайно е внук на армейския генерал Любен Петров.


Каролина Калибацева стана втора при жените

„На 44 км болката в пищяла ме отряза и бях на ръба да хвърля кърпата (май наистина трябваше) на няколко пъти, щото болките ме заклещиха и не се получи желаното. Условията извън асфалтовите участъци – кошмарни. Кал до шия. Ама буквално. Нямаш никакъв, абсолютно никакъв избор за преминаване. Но с моя македонски инат само намалих темпото и финиширах на 3 „окита“ (болкоуспокояващи). Поздравления за всички участници! Завършването е истински подвиг”, разказа пред репортер на „Струма“ адвокат Васев, който не за първи път показа борбен дух на състезания.


Епичното бягане за състезателите било в кал до шия

100 км пробягал за 12.59. 21 ч., което е с 3 ч. по-добро време от миналогодишната обиколка . Той обаче не е доволен , тъй като е на 60-о място в общото класиране и ще си има едно наум да не се състезава контузен. „Добрата новина е, че нямах никакви крампи, пришки или протърквания по краката”, добави адвокатът.

Другите благоевградчани Симеон Стефанов и Стоян Мавродиев са на 68-о и 98-о място. Голямата гордост за Благоевград е представянето на Каролина Калибацева, която е втора при жените в бягането. „Запомняща се, епична обиколка! Ако не сте дочули, беше леко кално… Краката ми са мармалад днес, но това ще мине…”, написа в социалната мрежа благоевградчанката, която също е от известна фамилия, дъщеря на покойния художник-приложник Борис Калибацев и на Капка Калибацева, психолог в НХГ – Благоевград.

Адвокат Васев планира да се възстанови от изтощителния ултрамаратон с лек крос и бране на гъби по любимите му маршрути край Благоевград в компанията на дъщеричката Юлия, която също като татко се увлича от бягане и планинско катерене.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА в.Струма

Добавени коментари

potresen публикува:
22 Юни 2021 | 13:13
защо пускате платени статии, къде останаха истинските журналисти, къде е отразената истина, защо не написахте нищо за 13 годишно момиче къде спечели маратона? до кога ще сте подлоги на парите?
assunsi публикува:
22 Юни 2021 | 08:36
Внук на генерал Любен Петров.Е кой е той.Селски тарикат,без никакви успехи в професията,номенклатурен къдър на ДС.Бях свидетел преди много години как един старшина.школник се оплака на среща с военни,на която присъстваше и ганерала,че е малтретиран от свръхсрочнослужащи офицерии този човек гледаше бездушно и въобще не реагира.

Добавете Вашия коментар

TOP