Благоевградският адвокат Цв. Рангелова става депутат с едва 466 преференции

06 Октомври 2022 | 14:22
4 коментара
Общество
Благоевградският адвокат Цв. Рангелова става депутат с едва 466 преференции

След разпределението на мандатите между партиите, ПП „Възраждане“ получи едно депутатско място от област Благоевград, с подкрепа от 7 293 избиратели. Зам.-председателят на Възраждане Цончо Ганев бе водач както на листата в 1 МИР Благоевград, така и на тази в Бургас. Стана ясно, че той е решил да влезе в 48-ото НС като депутат от Бургас и така отстъпи мястото си в Пиринско на кандидат-депутата под номер 2 – Цвета Рангелова.

Адвокат Рангелова е председател на местната структура на партията и на изборите от 2 октомври събра подкрепа от едва 466 преференциални гласа. Припомняме, че кандидат-депутати като инж. Росица Димитрова например, която отвява Рангелова с далеч по-широката подкрепа от 2 646 гласа, не успяха да влязат като народни представители, заради разпределението на мандатите. Методи Байкушев от ПП също не успя, въпреки 1114-те преференции, с  които изпревари бизнесмена Табутов, но пък не премина 7%-овото изискване от общия брой гласове за партията. Далеч по-добър бе и резултатът на червения кмет на Кресна  Николай Георгиев – 1755 гласа, но и той остана извън парламента. За късмет на Рангелова обаче ниската подкрепа от 466 гласа се оказа напълно достатъчна за Възраждане и предстои тя да положи клетва като новоизбран депутат.

Сходен е и случаят с кандидата на ПП „Български възход“ – Надежда Самарджиева от Добринище, която става депутат с още по-скромния преференциален вот от 448 избиратели.

Добавени коментари

Та колко гласа има Мацурко??? публикува:
06 Октомври 2022 | 22:15
Ха-ха-ха-2500,ха-ха-ха!Това не е ЛаЖА,това е виц!И второ:научи се как се изчисляват гласовете за мандатите.
До ловец публикува:
06 Октомври 2022 | 20:41
Мацурев ли ти каза, че това е лАжа,оли? Парламента през крив макарон ще го гледат някои...
Игор публикува:
06 Октомври 2022 | 18:03
Въведете коментар...Утре сутрин е заседанието на Общински съвет – Благоевград. Областният управител върна решението за рекордния заем от 17.4 млн. лв., поради редица нарушения на закона. Законът ги задължава да гласуват решението отново най-късно утре. Те не искат да изпълнят закона и са извадили точката от дневния ред. Ако не гласуват, ще се счита, че потвърждават решението „мълчаливо“. „Мълчаливо потвърждение на незаконно решение“, би бил е един печален символ на работата на този общински съвет. Отново - става въпрос за: 1. Най-големият заем в историята на Благоевград, 2. Заем от който, 11 млн. са за общински аквапарк и паркинг с детински очаквания за посещаемост, без проект и без количествени сметки; 3. Заем, от който 6 млн. лв. са за незнайно какъв ремонт на Бачиново, но по окрупнените сметки, публикувани от кмета, половината пари са за „преасфалтиране“ на алеите. 4. Заем срещу който има най-голямото гражданско недоволство в града (поне откакто аз се помня). Ще бъда пред зала 22 Септември в 9:00. Влизаме в залата в 9:20. Призовавам всички будни джумалии да бъдат там и да видят с очите си как се управлява нашия град.
Изловихме ви гадове! публикува:
06 Октомври 2022 | 17:28
Поредната комунистическа машинация! Мръсни комунисти, червени боклуци! Доказахте че изборите са фалшиви при вас! Тя с 466 влиза, а Мацурев с над 2500 не влиза!!! Ето ви я нагледно лажата! Мацурев подавай жалба за отмяна на изборите!

Добавете Вашия коментар

TOP