Благоевградски управници вдигаха наздравици за 30 години Американски университет

23 Март 2022 | 10:40
0 коментара
Хайлайф
Благоевградски управници вдигаха наздравици за 30 години Американски университет

Съветници, кмет, губернатор, вдигнаха наздравици за дипломирането на поредния випуск студенти в Американския университет в Благоевград. След двегодишно прекъсване заради коронавируса, президентът на висшето училище поднови даването на коктейл за управата на града, а също за ръководители на държавни институции, сред които полицейски шефове, политици.

Тази година АУБ чества юбилей. 30 години университетът приема студенти от България и целия свят. Предстои дипломирането на 28-я випуск образовани кадри.

Президентът на Американския университет Дейвид Евънс изказа специални благодарности към присъстващите. "Искам специално да благодаря на Община Благоевград и Областната управа, за това, че ни карате да се чувстваме у дома си. Не мога да не кажа, че отминалите 30 години бяха чудесни, но следващите 30 години ще са още по-прекрасни", каза Евънс.

Коктейлът се проведе в Студентски център „Америка за България“, част от университетския кампус. Местните управници приветстваха президента на АУБ и не пропуснаха да отбележат, че Благоевград и Американския университет са взаимосвързани.

"Няма по-добро място в България за развитието на един подобен вид висше училище, превърнало се в дом и старт в професионалната кариера на редица видни личности и общественици у нас и по света", казаха местните общинари.

Добавете Вашия коментар

TOP