Благоевградски треньор заплаши с протест пред ЮЗУ, иска спортна зала

20 Септември 2017 | 17:55
0 коментара
Общество

Председателят на клуб „Югозапад“  Благоевград Илия Илиев излиза на протест пред ректората на ЮЗУ "Неофит Рилски“  утре в 11 часа сутринта.

В открито писмо до всички медии, той конкретизира, че  поводът за недоволството му е, че ректорът е наложил забрана за спортни тренировки в салона на бившия механотехникум в Благоевград.

Спортистът твърди, че не е получил писмени мотиви от университета, които да покажат позицията на институцията.Ето какво пише в писмото подписано от Илия Илиев:

"Във времевия период от м.Юни до началото на м.Септември проведохме поредица от предварителни разговори с Ректора Борислав Юруков,в които той ни уверяваше, че може да ползваме спортния салон след учебно време(след 17:00ч)за нуждите на Спорта и Бокса.

Уточнихме дори детайлите по разполагането на уредите,спортните пособия и боксов ринг с размери 4м. на 4м., за който бяха изразходвани средства и човешки труд.В последствие,когато пристъпихме към действия за сключване на договор за ползване, при необясними за нас причини и без никакви мотиви г—н Юруков наложи забрана.

Считаме,че Б.Юруков—Ректора, подценява спорта и проявява неуважение към всички имащи горещото желание да тренират Бокс.Именно за това в качеството ни на граждани, спортисти и общественици снемаме доверието от него и го призоваваме към промяна".

Позицията на ЮЗУ, която бе изпратена до всички медии публикуваме като снимка в материала.

 

Добавете Вашия коментар

TOP