Благоевградски таксиметров бос падна в капана на ченгетата

28 Юли 2017 | 08:04
0 коментара
Общество

Благоевградски търговец, който върти бизнес с таксиметрови услуги, е обвинен за документно престъпление. Румен Главев е уличен, че на два пъти подал фалшиво удостоверение в общината за липса на данъчни задължения.

Документът менте на името на фирмата му ЕТ „Силвана – Румен Главев”, на който бил придаден вид, че е издаден от НАП – офис Благоевград, бил приложен към заявления за издаване на разрешително за таксиметров превоз на пътници, които били внесени в деловодството на общината. Упражнението било направено два пъти – през три месеца, като документите са приети от деловодителката Е. Иванова.

Фалшивото заявление от данъчните е установено в хода на специализирана проверка на полицията на НАП. Румен Главев е обвинен за ползване на неистински официален документ, но не и за самото му съставяне, тъй като е ползвал предварително изготвена бланка.

Тъй като е с чисто съдебно минало, той е освободен от наказателна отговорност по реда на чл. 78А, което означава, че ще понесе административна санкция глоба. Постановлението на Районна прокуратура е внесено в съда и предстои разглеждането му.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP