Благоевградски съветник поведе младите в ДПС

11 Февруари 2024 | 11:20
0 коментара
Политика
Благоевград
Благоевградски съветник поведе младите в ДПС

Избраха съпредседатели на ДПС-Младежи. На национална конференция утвърдиха за ръководители на младите Ибраим Зайденов и Танзер Юсеинов.

32-годишният Ибраим Зайденов е общински съветник в Благоевград. Той е гоцеделчевското село Абланица. Има икономическо образование. Той е начело и на общинската структура на ДПС в областния център. Юсеинов е от Търговище. Двамата категорично номинираха  Делян Пеевски и Джевдет Чакъров за съпредседатели на ДПС.

В обръщение към делегатите почетният председател на ДПС Ахмед Доган заявява, че съпредседателството цели да активира повече млади хора във вземането на решения за вашето настояще и бъдеще. "Приемете го като аксиома: вашият вътрешен свят е не по-малко сложен от света, в който живеем! Тъкмо затова самопознанието е условие да познавате и представлявате и другите. С други думи, ако искате да се занимавате с политическа дейност, на първо място е необходимо да си дадете сметка: в каква степен можете да представлявате себе си, защото ако не можеш да представляваш себе си, ти не можеш да представляваш и другите. Демокрацията е представителна и се основава на способността ни да представляваме група хора, общност, общество и т.н.. „Умението“ ни да представляваме другите е една функция от неопределена оценъчна сплав на нашата самооценка, съчетана с дифузните оценки на обществото за нашата специфична опция за евентуално представителство на другите. Социалните мрежи много често демонстрират нищета на духовността в комуникационното пространство на нашето време. Според мен, имате нужда от дълбинно осмисляне на базовите ценности, които споделяме, както и на основните принципи, до които е достигнал човешкия Разум в разбирането на себе си и на света, който обитаваме. Основните ценности в човешкия свят и базовите принципи в разбирането ни за света извън нас, имат значимостта на „солта на солта“ или темела на основите, които по неумолим начин определят нашето световъзприемане и начин на мислене, независимо от това дали го осъзнаваме или не, нито пък дали го желаем или отричаме. Молбата ми към вас е: каквото и да мислите и да правите, превърнете МИРА в смислообразуващ фокус на вашата дейност. Направете го! Светът ще ви бъде признателен", призова Ахмед доган./Е новина

TOP