Благоевградски магистрати и служители на прокуратурата протестираха пред Съдебната палата

02 Май 2023 | 13:18
0 коментара
Общество
Благоевград
Благоевградски магистрати и служители на прокуратурата протестираха пред Съдебната палата

Днес благоевградски магистрати, служители от прокуратурата и следствието излязоха на мирен протест пред Съдебната палата. Те изразиха непримиримост към извършения опит за покушение над главния прокурор Иван Гешев на 1 май край Самоков

В социалната мрежа позиции изказаха районният съдия Екатерина Николова, а също и заместник – районният прокурор Елица Калпачка. Колегите им също коментираха, че никой няма право да сплашва или убива магистрати. Протест ще има и в съдилищата в целия регион.

Припомняме, вчера пред кортежа на Иван Гешев избухна взривно устройство на пътя към Самоков. Няма пострадали. не е увреден и бронираният джип на НСО, в който бил заедно със семейството си. Гешев все още не е коментирал. Вместо него говори Борис Сарафов.

Той е категоричен, че е атентат. Обяви, че бомбата е с 3 килограма тротилов еквивалент. Това провокира подмятания на потребители във фейсбук, че при такова количество тротил районът ще е отнесен, а не както е в случая.

 

Припомняме, че протест на прокурори и съдебни служители събра десетки пред сградата на Съдебната палата и в София, заради опита за покушение срещу главния прокурор Иван Гешев. 

Протестът е израз на подкрепа на главния прокурор и в знак на единство срещу опитите да бъдат сплашени.

Само преди минути и зам.-главния прокурор Борислав Сарафов коментира подробности около опита за атентат. Той повтърди, че е направено професионално и е задействано електронно. "Със сигурност някой е имал визуален контакт", каза още той. Търсят се веществени доказателства, включени са кучета, добави Сарафов.  

Не е намерено второ взривно устройство до момента, каза той.  

Към този час в Министерски съвет протича извънредно заседание, свикано от служебния премиер Донев.

Добавете Вашия коментар

TOP