Благоевградски хлебопроизводител ще зарежда детски градини в община Сандански

21 Февруари 2023 | 13:11
0 коментара
Бизнес
Благоевградски хлебопроизводител ще зарежда детски градини в община Сандански

Община Сандански обяви победителите в обществената поръчка за доставка на хранителни продукти за нуждите на 8-те детски градини на територията на общината през следващата 1 година. Поръчката е разделена на 5 обособени позиции, а прогнозната стойност, обявена от администрацията на кмета Атанас Стоянов за изпълнението й, е в размер на 1 103 923,00 лв. без ДДС.

Единственият кандидат да доставя хляба на 5-те детски градини в Сандански и в селата Склаве, Катунци и Ново Делчево е фирмата на благоевградския хлебопроизводител Петър Иванов. С ценова оферта от 95 373,50 лв. „Еталон 66” ЕООД през следващата ще достави 36 400 хляба тип „бял”, 36 700 броя „типов”, 3430 пълнозърнест пшеничен и 1415 козунака.

Петричкото дружество „Рупанов Трейд” ЕООД е класирано на първо място за доставката на месни, млечни и други хранителни продукти. Фирмата с управител Любомир Рупанов пребори конкуренцията в лицето на местните „Терзийски-Т.Т“ ЕООД на Таня Терзийска и Районната потребителна кооперация „Пирин“, които бяха отстранени от оценителната комисия поради неотговарящи на техническата спецификация оферти. С най-ниска ценова оферта фирмата от Петрич ще снабдява 8-те детски градини, намиращи се на територията на община Сандански, срещу сумата от 603 115 лв. „Рупанов Трейд” ЕООД ще достави в рамките на една година 5280 кг пилешки бутчета, 430 кг агнешка плешка, 25 740 броя кисели млека, 14 900 броя масло, 78 000 яйца, 5940 л олио, 3615 кг ориз, 4380 кроасана и още 90 хранителни продукта.

В надпреварата за доставка на плодове и зеленчуци за нуждите на детските заведения комисията допусна да следващ етап в оценяването три от 5-те фирми, подали документи за участие. Техническите предложения на „Рупанов Трейд” ЕООД, „Сюрсен” ЕООД на Сийка Енева от Сандански и „Терзийски-Т.Т“ ЕООД ще бъдат разгледани, докато плевенската „В Фрукт Къмпани” ЕООД и софийската „ЛТВ-С” ООД са върнати за корекции в офертите. След като бъдат представени новите документи, ще бъде обявен и победителят, който ще доставя в рамките на 12 месеца 40 вида плодове и зеленчуци срещу сумата от 262 835 лв.

Според техническата спецификация на обществената поръчка разходите за транспорта, товаро-разтоварните работи и всички необходими разходи са включени в стойността на хранителните продукти.

Ако в 10-дневен срок нито едно от декласираните дружества не подаде жалба в Комисията за защита на конкуренцията, то следва подписването на договор с община Сандански.

Източнк: Вестник Струма

Добавете Вашия коментар

TOP