Благоевградски басейн строен с фалшиви документи

19 Април 2023 | 15:56
2 коментара
Бизнес
Благоевград
Благоевградски басейн строен с фалшиви документи

Престъпни нарушения са извършени при изграждането на плувния басейн в благоевградския квартал "Еленово". Данните разкриха след проверка от Общината. Сред тях са липса на Акт 12 и фалшифициране на Акт 15 с положени неистински подписи на архитекти и инженери, заяви на пресконференция кметът Илко Стоянов.

Окръжна прокуратура е сезирана за фрапантните нарушения, като се очаква компетентните органи да извършат проверка както на фирмата изпълнител ЕТ „Маргарита-П- Иван Костадинов", така и на служители на Общината, които са заемали ръководни длъжности по време на изпълнение на обекта, подчерта Илко Стоянов.

Той припомни, че през 2014 година Община Благоевград е получила ПМС от държавата и е сключен договор за инженеринг на СК „Пирин“ в кв. „Еленово“, ведно с плувния басейн, на стойност около 2.4 милиона лева. За обекта, завършен през 2015 година, обаче е било необходимо да бъдат разплатени допълнителни 1,4 милиона лева, които с лихвите и разходите по делото са на стойност около 2,5  милиона лева.

Кметът заяви, че влязлото в сила решение на ВКС ще се отрази на бюджета на Община Благоевград, касаещ местните дейности. То ще повлияе на всички общински предприятия, в това число ОП „Благоевград ремонт строй“, БД „Спортни имоти“, ОП „Озеленяване“, ОП „Чистота“. Ще рефлектира и върху местните дейности, сред които еднократните помощи за новородени, социални помощи, инвитро и социалния патронаж. Решението ще се отрази и на финансирането на спортните клубове, за което кметът предупреди на заседание на Общински съвет.

Добавени коментари

Петър публикува:
27 Април 2023 | 10:35
Мургав корумпиран Брежански гомньо
ало куку публикува:
19 Април 2023 | 22:17
илко не се излагай бе човек ти се провали и сега камбитов ти е виновен нема да стане ерата на камбитов преключи инема вращане за него и за теб. нема пари а е нема да има инспектората едно време беше 6 7 човека сега е над 30 човека коли това са разходи дружества озеленяване чистота ти не разбрали че балона ще се спука другата седмица нали знаеш

Добавете Вашия коментар

TOP