Благоевградската „Монца“ единствен кандидат да достави 66 автомобила за над 3 млн. лв. на ЮЗДП - Благоевград

20 Януари 2016 | 20:27
0 коментара
Бизнес
Благоевградската  Монца  единствен кандидат да достави 66 автомобила за над 3 млн. лв. на ЮЗДП - Благоевград

Само един кандидат пожела да достави на Югозападното държавно предприятие в Благоевград  66  нови  неупотребявани високопроходими автомобила 4х4 на обща стойност 3 036 000 лв. без ДДС - това е „Монца“ ООД на Васил Новоселски, който е официален представител в Благоевград на TOYOTA и CITROEN.

Вчера 5-членна комисия на ЮЗДП, председателствана от инж. Василий Маринковски, официално установи, че за участие в обществената поръчка е постъпила само 1 оферта - на благоевградското дружество, което я е вкарало час и половина преди изтичане на крайния срок, в пликовете са сложени всички необходими документи и на този етап „Монца“ отговаря на изискванията, поставени от възложителя ЮЗДП. По необявени причини запечатан остана само пликът с ценовата оферта на участника, който щял да бъде отворен на 22 януари. Офертата във всички случаи ще е поне с лев по-ниска от максимално обявената цена, така че там изненади не се очакват.

Ако в оставащите 2 дни не се случи нещо черезвичайно, „Монца“ би трябвало да достави 66-те автомобила за нуждите на ЮЗДП. Това обаче може и да не стане, аналогичен случай преди Нова година имаше в ЮЗУ - университетът обяви поръчка на луксозен автомобил, „Монца“ отново бе единственият кандидат, допуснаха го през всички фази на поръчката и накрая го отрязаха, защото трябва да са поне 2-ма кандидати. 

Настоящата обществена поръчка в ЮЗДП е любопитна както заради впечатляващата обща цена, така и заради плъзналите в края на миналата година слухове, че тя ще бъде спечелена от съученика на ресорния министър Десислава Танева, който е дилър на „Тойота” в Сливен. Това е същият търговец, който предколедно достави на държавните стопанства в страната, едното от които - ЮЗДП, 4 ултраскъпи и луксозни джипа за по 200 000 лв. всеки.

Още когато Агенцията за обществени поръчки качи на сайта си обявата за 66-те коли за ЮЗДП стана ясно, че техническите спецификации по изисканата доставка отговарят 99% на един-единствен автомобил. В документацията са посочени 22 конкретни минимални изисквания към изпълнителя: автомобилите трябва да са 4х4 с дизелов редови двигател, но не по-малък от 2500 куб. см и до 150 к.с., изискванията за междуосие е не повече от 3100 мм, обща дължина до 5300 мм, обща височина от 1900 мм, просветът на автомобила трябва да е до 220 мм и т. н. Точка 8 посочва още едно конкретно изискване: минимален обем на резервоара от 80 литра, който категорично затваря кръга около Toyota Hilux, база Icon, Double Cab 2.5D-4D. И благоевградското, и сливенското дружество са в състояние да я извадят от складовете си, затова е доста любопитно на кого ще бъде възложена поръчката.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP