Благоевградската болница дава случая с внезапната смърт на Подп. Пламен Пацов на прокурор

17 Юли 2017 | 17:29
1 коментара
Общество

Благоевградската болница дава случая с внезапната смърт на 44-годишният офицер Пламен Пацов на прокурор. Това потвърди управителят на МБАЛ-Благоевград д-р Огнян Митев.

Странни факти изникнаха около трагичната смърт на зам.-командирът по техническата част на бригадното командване на Военно формирование 26 400-Благоевград подп. Пламен Пацов.

 Оказа се, че в събота след като му прилошало военният е доведен в Спешното от свой близък, стажант 3-и курс медицина в Старозагорския университет. Младежът самоволно направил електрокардиограмата на своя близък, без знанието на медиците в отделението. После „разчел“ кардиограмата, казал на подполковника, че няма нищо притеснително и се прибрали в кв. „Еленово“.

Два часа по-късно 44-годишният мъж починал внезапно в дома си пред ужасените погледи на близките си. Вчера аутопсията установи, че смъртта е настъпила вследствие белодробна тромбемболия, а не от инфаркт, както публикуват местни медии.

„Днес разговарях с младия мъж, който е придружавал Пламен Пицов. Според него той е информирал лекарката, че е медицинско лице и ще направи сам електрокардиограмата, защото в момента всички са били заети с други спешни случаи”, каза д-р Огнян Митев, управител на благоевградската болница.

„Нашите медици твърдят, че не само не са му разрешили, но една от сестрите му е забранила. Поискал съм писмени обяснения от целия дежурен екип. Не може външно лице да борави с медицинска апаратура и то в Спешно-приемно отделение. Ето защо в момента юристката на болницата изготвя преписка и още днес следобед случая го даваме на прокуратурата. Подполковникът, даже не е бил записан в книгата като пациент. Младежът  го е довел, направил му е ЕКГ-то и са си заминали без да се обадят на никой. Това е безобразие! Въпреки, че причината за смъртта на човека е белодробна тромбемболия, а не инфаркт за мен това е престъпление“, каза още д-р Огнян Митев.Е79news

Добавени коментари

Джолев публикува:
18 Юли 2017 | 09:15
По тази логика утре всеки от нас би могъл да отиде в някоя банка. Да каже че е студент по финанси 3-ти курс, да вземе един чувал с пари и въпреки направена му забележка от някоя лелка на касата да си тръгне без никой да разбере какво се случва....... Ей смешници!!!!!!!! Сигурно всеки е попадъл в спешното по някакъв повод. Знаем каква незаинтересуваност цари там. Явно тогава в спешно приемно отделение е било като разграден двор и всеки сам се е обслужвал. Даже някой закъсал наркоман може между другото минавайки през поликлиниката да си боцне накоя и друга инжекцийка от шкафа с лекарства. Ей така за разнообразие. Съд за хората допуснали това безредие!!!!!!!!!

Добавете Вашия коментар

TOP