Благоевградска съветничка, болничен шеф и куп бизнесмени с пари от държавата

14 Февруари 2022 | 10:30
0 коментара
Бизнес
Благоевградска съветничка, болничен шеф и куп бизнесмени с пари от държавата

Държавен фонд "Земеделие" публикува данни за фирмите и предприемачите в Благоевградска област, получили субсидии за милиони левове.

Сред тях са бивш депутат от ГЕРБ, общинска съветничка в Благоевград, месарски бос, арендатор, собственик на болница, а също бизнесмени от Симитли, Разлог, Банско, Гоце Делчев.

Първенци в усвояването са в Банско. Йордан Еринин, известен като един от братята Джипсове. Субсидиран е с близо 600 000 лева. Община Банско е получила 617 000 лева за основни услуги и обновяване на селата в селските район. Предприемачът Иван Кехьйов е подпомогнат с 49 000 лева през миналата година.

Лидерът на ГЕРБ в Белица Иван Стойчев, бивш наставник в "Пирин"-Благоевград, е взел малко над 12 000 лева. Отглежда крави. Преди време имаше сигнал, че част от тях не са негови. Съгражданката на Стойчев - Шерифе Вранчева, също е получила субсидия в размер на над 20 000 лева.

Георги Андонов - бивш депутат от ГЕРБ, е усвоил близо 12 000лева по три различни мерки на ДФЗ.

Разложкият бизнесмен Георги Фарфаров е с 95 000 лева.

В Симитли с най-много пари от държавата е фирма "Агро Бали", управлявана от Николай Стоименов. Предоставени са 554 000 лева.

Собственикът на частната болница "Пулс" в Благоевград Александър Щерев е подпомогнат с над 544 хиляди лева. Парите са за винпрома му "Горна Джумая".

Месарският бос от Благоевград Борислав Киройчев е със субсидия от 34 700 лева. Той отглежда от години свине и крави. Има ферма край Кочериново.

Положилата преди месец клетва в ОбС-Благоевград съветничка от ДПС Милена Бунцева, също е в списъка на подпомогнатите земеделци. Тя и съпругът й са получили 55 000 лева. Бунцева е от Якоруда. С Благоевград я свързва юридическото образование в Югозападния университет./ е новина/

Добавете Вашия коментар

TOP