Благоевградска лекарка с трогателен разказ за престоя си в Ковид отделение

07 Февруари 2022 | 13:48
0 коментара
Общество
Благоевградска лекарка с трогателен разказ за престоя си в Ковид отделение

Какво значи да си болен между двата празника Коледа и Нова година от тежко, непознато, пандемично, вирусно заболяване с много неизвестни в малък провинциален град? По стечение на обстоятелствата попадам в една от болниците на Благоевград. Охраната ми взе личната карта, отвори вратата на асансьора, натисна бутона и аз се намирам на втория етаж в сформираното отделение за болни с Ковид.

Веднага правят впечатление редът и чистотата. Тихо и светло. Но най-силно впечатление правят младите жени, облечени в специални костюми, екипирани с шлемове и предпазни маски, които дежурят денонощно и обслужват пациентите. Те знаят точните часове на манипулациите, тоалета и дезинфекцията. Всичко това в болница ПУЛС се върши с внимание и респект към пациентите.

Болните не разбират болестта. Те имат само надежда да оздравеят. Изпълняват назначенията и се надяват на положителен резултат. Болестта се развива бавно и мъчително. Лекарствата действат постепенно. И всичко това благодарение на тези млади жени, чийто лица ние не виждаме.

Аз ги наричам белите лебеди. Пожелавам им да запазят човешкото отношение към болните хора, да поддържат тяхната надежда и да спасяват много човешки животи, както досега. Желая им здраве и успешна Нова година на тях и техните семейства!

С уважение и благодарност: д-р МАРИЯНА ЧАРАКЧИЕВА

Източник: вестник Струма

Добавете Вашия коментар

TOP