Благоевградчанката Ива Дачева роди момиченце, спаси се от затвор

16 Януари 2017 | 08:48
2 коментара
Общество
Благоевградчанката Ива Дачева роди момиченце, спаси се от затвор

Раждане стопира влизането в затвора на измамничката Ива Дачева. 39-годишната благоевградчанка е станала майка на второ дете - момиченце, и направи искане изпълнението на ефективната присъда да бъде отложено. Прокуратурата  е уважила искането й и е дала отсрочка от 2 месеца. Припомняме, че благоевградчанката бе осъдена на 5 месеца лишаване от свобода за измама на 4-ма студенти от Югозападния университет, от които взела пари за уреждане на изпити. Тя се призна за виновна, върна парите на потърпевшите и се споразумя с прокурор Елица Калпачка да изтърпи ефективна присъда. От наказанието бе приспаднато времето, през което е била задържана в полицията и под „домашен арест“, и тя влезе в Сливенския затвор. Впоследствие обаче на делото за групиране на присъдите й бе активирано предишно 6-месечно условно наказание. Дотогава Ива Дачева бе със 7 присъди, 5 от които са пробация от 1 година, 1 година условно с 3-годишен изпитателен срок и накрая на 5 месеца затвор, като през това време е имало 3 дела за кумулация на нейните присъди. Прокурорът пледира условното наказание от 1 година на Ива Дачева да стане ефективно, като се приспаднат 6 месеца, тъй като е изтърпяла пробация преди това. Защитата се съгласи и съдът постанови присъда от 1 година лишаване от свобода в Сливенския затвор, която влезе в сила, след като бе потвърдена от Окръжен съд. Междувременно благоевградчанката забременяла и родила дъщеричка, има и 8-годишен син, за когото се грижи сама.

Преди да признае, че се занимава с измами, тя обясняваше, че доходите й са от консултантската фирма. „Аз се занимавам с писане на реферати, курсови работи на студенти, имам право да получавам информация от Учебен отдел за техните изпити. Изкарвам по 300-400 лв. месечно като консултант”,  твърдеше Ива Дачева, която беше и студентка по право.Струма

Добавени коментари

Протест публикува:
16 Януари 2017 | 13:57
Долу ръцете от Ивет Дачева!Тя е образована и със своето правно образование неминуемо ще бъде един успешен бъдещ министър на Правосъдието,а защо не и Главен прокурор на Републиката в следващото правителство,когато ГЕРБ и Бойко Борисов си върнат властта!
Протест публикува:
16 Януари 2017 | 13:51
Долу ръцете от

Добавете Вашия коментар

TOP