Благоевградчанката Евдокия Попадинова ще играе футбол в Англия

24 Юни 2015 | 18:16
0 коментара
Спорт
Благоевградчанката Евдокия Попадинова ще играе футбол в Англия

източник: Стефан Дамянов

Голямата надежда на женския футбол в България Евдокия Попадинова ще играе в родината на футбола от новия сезон. След двуседмичен пробен период талантливата ни състезателка бе одобрена от новака в английския женски футболен елит Бристол Академи и ще подпише професионален договор.

В английската Висша лига при жените участват само 8 отбора. Дебютът на българката ще е на 12 юли срещу Челси.

Евдокия Попадинова е родена през 1996-та година. Състезател е на благоевградския клуб Спортика. През последните 2 години тя печели бронзови медали с благоевградския отбор, а през миналата година играе и финал за Купата. Минала е през абсолютно всички нива на националния отбор на жените. Родена е в Хаджидимово.

Преди две седмици замина за Бристол по покана на бившия си треньор в Спортика Емил Кърцелски, който работи с детско-юношески формации в този отбор. По този начин след Димитър Бербатов, Станислав Манолев и Николай Бодуров, Благоевград реализира трансфер и при жените в родината на футбола.

Заедно със съотборничките си Попадинова през миналата година получи признанието и отборът й бе избран за "Отбор на годината" в Благоевград.

Добавете Вашия коментар

TOP