Благоевградчанинът Давид Сукалински стана заместник-министър

17 Април 2024 | 09:46
0 коментара
Политика
Благоевград
Благоевградчанинът Давид Сукалински стана заместник-министър

Служебният премиер Димитър Главчев е назначил със своя заповед заместник-министри в две министерства. Един от тях е благоевградски юрист. Към момента правораздава в Разлог. Давид Сукалински от СДС е бивш шеф на Патентното ведомство. От днес заема поста в Министерството на икономиката и индустрията. Той е магистър по право от Югозападен университет „Неофит Рилски“, притежава също магистърска степен по финанси от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и по история от Нов български университет. Защитил е дисертационен труд за докторска степен по наказателен процес в Югозападен университет „Неофит Рилски”. Преподавател по „Наказателелно-процесуално право“ и „Данъчни нарушения и наказания“ в същия университет между 2010 г. – 2023 г.

Иван Капитанов е назначен на длъжността заместник-министър на земеделието и храните. От тази позиция са освободени Александър Йоцев и Георги Тошев. Капитанов е бил заместник изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“. 

С друга заповед на премиера Димитър Главчев за председател на Патентното ведомство е назначена Оля Димитрова. От поста е освободена Владя Борисова.  Оля Георгиева отговаря на посочените в закона изисквания. Близо 20 години от професионалната й кариера са преминали в Патентното ведомство, където е заемала различни длъжности, включително директор на дирекция „Експертиза и закрила на изобретенията, полезните модели и промишлените дизайни“.

Добавете Вашия коментар

TOP