Благоевградчанин влиза в затвора за 14 неуспешни кражби

05 Юли 2018 | 10:34
0 коментара
Криминално

33-годишен благоевградчанин бе осъден на 1 година и 4 месеца затвор за 14 неуспешни кражби. Борислав Методиев е обвинен, че пазарувал на аванта в 12 супермаркета – основно алкохол и сухи мезета. Кражбите му винаги били разкривани благодарение на камерите за видеонаблюдение, той връщал продуктите, след което влизал в следващия магазин.

Апашкият сериал започнал на 16 януари миналата година от хипермаркет „Кауфланд“, където сложил еднолитрова бутилка с уиски в джоба на якето си. Действията на клиента са забелязани на видеомониторите от служителка на охранителната фирма, която го изчакала да мине през касата. След като не заплатил, той е задържан, извикана е полиция, а бутилката била върната.

На следващия ден Борислав отишъл в супермаркет „Билла“, откъдето си тръгнал с бутилка уиски в джоба. Това било запечатано от 23-те камери за видеонаблюдение и на изхода бил спрян от охранител, на когото предал бутилката.

След едномесечна пауза Борислав предприел мартенски алкохолен тур. На 17март откраднал бутилка с уиски от магазин „Верос” в жк „Еленово“, която продал за 10 лв. На 20 март в същия квартал е заловен да си тръгва от магазин „БГ Маркет“ с неплатено сирене. На 22 март от магазин на същата верига на ул. „Хайдукови“ се изнизал незабелязано с две бутилки – уиски и кока-кола. След няколко часа се върнал и повторил същата покупка на аванта. Крадецът е разкрит на другия ден, след като управителката на магазина прегледала камерите за видеонаблюдение.

Той посетил няколко пъти и магазините на веригата „Хранителни стоки 12”, но там сменил стила си. Скрил две палки салам в ръкава на якето си, а платил на касата 5 кутии кибрит. На другия ден посетил същия магазин и отишъл да плати едно пакетче семки. Магазинерката го разпознала и го задържала с колбасите в якето. В найлонова торба, която оставил настрани, имало продукти от същата верига магазини, които също се оказали крадени. Впоследствие той е заловен с неплатени продукти – уиски и салами, още шест пъти, като последните му опити били в супермаркета на ул. „Марица“.

Борислав Методиев е обвинен за 14 кражби при условията на продължавано престъпление тази пролет, междувременно влязъл в затвора в Бобов дол, за да излежава присъда от 1 година и 10 месеца за друго деяние. Делото срещу него се  разгледа по съкратеното съдебно следствие в Районен съд – Благоевград, което приключи с осъдителна присъда – 1 година и 4 месеца затвор при първоначален строг режим./Струма/

Добавете Вашия коментар

TOP