Благоевградчани събират подписка срещу изграждането на паркинг в парка Даме Груев

04 Август 2023 | 01:40
4 коментара
Общество
Благоевград
Благоевградчани събират подписка срещу изграждането на паркинг в парка Даме Груев
Pirinsko.com публикува пост на Антоанета Казарска в социалната мрежа без редакторска намеса:

КАК МОЖЕ В ЕВРОПАРК, ПОЛУЗАСТРОЕН И С ДВА ПАРКИНГА, ДА СЕ РАЗРЕШИ ТРЕВНА ПЛОЩ ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В ТРЕТИ ПАРКИНГ

Уважаеми граждани на Благоевград,
Вероятно сте забелязали, че у нас от години е станало практика неприемливи за българските граждани промени, законови и на ръба на закона актове да се приемат по време на еуфорията около големи празници, или по време на отпускарския сезон, така че да минат „между капките“, т.е. извън вниманието на тези, които биха ги оспорили. Точно така и в нашия роден Благоевград се случва, изградения по европрограма парк на ул. „Даме Груев“ (регулярно застрояван с благословията на няколко кметски и общински екипа), в чиято площ вече има съществуващи два големи паркинга, да се планира строежа на трети такъв и то в частна полза. Съвсем случайно разбрах за това, а както се оказа и кметският екип, и живущите в кооперациите, построени в парка бяха изненадани, че вече е издадено разрешително за преобразуване на тревни площи в паркинг.
Може би знаете, че на сайта на нашата община виси един „План за интегрирано развитие на община Благоевград 2021-2027 г.“ и там част от целите е да се изгради спортна инфраструктура и видове спорт за учащи, за граждани, за хора с увреждания, та дори и за високи спортни постижения. Освен това в параграф I.5.4.8. е предвидена „Зелена система“, тъй като цитирам: „Във връзка с проведено обществено проучване и след анализ на получените данни, стана ясно, че 6,64% от всички анкетирани идентифицират като сериозен проблем липсата на достатъчно зелени площи, за хора и домашни животни“.

И точно когато целта е областният център да се превърне в ЗЕЛЕНА зона, във вече изградения по европрограма и порядъчно окастрен парк на ул. „Даме Груев“ (за което дори наказателно връщахме средства по европрограмата), за кой ли път някой ще самоуправства. Това е единственото място покрай р. Бистрица, където гражданите от няколко квартала търсят хладина и близост до природата в горещия август. В годините на самоизолация и разединение на хората един от друг, тук е прекрасно място за срещи, за игра на деца или спортна разходка между двата моста на реката.

Ако кметската администрация не се задейства навреме, дори в отпускарския август, всички ние ще бъдем неприятно изненадани от постоянно влизащи и излизащи от паркингите автомобили. А вие бихте ли пуснали децата си свободно да тичат в т.нар. парк, когато това се случва?
Антоанета Кацарска,
гражданин, майка и баба
Благоевградчани събират подписка срещу изграждането на паркинг в парка Даме Груев

Добавени коментари

? публикува:
08 Август 2023 | 22:51
Тази Кацарска, платената кучкарка ли е? То всеки може да направи Уж някакъв списък, ама да не стане, че такива имена няма
Как публикува:
08 Август 2023 | 22:50
Как пък не спряхте само да плюете бе, нещастници. Няма угодия на вас селяците от Благоевград. То бива бива простотия, ама вашата минава всякакви граници.
Некъв там публикува:
07 Август 2023 | 14:52
Добър коментар! И аз съм за голямата тъпа сграда, която затри калдъръмения ни стар бит пазар, да се ползва за закрит паркинг. Направо да си я купуват Паркинги и Гаражи и да оставят тревните площи на мира!
Силвия публикува:
05 Август 2023 | 16:39
Градът ни наистина има нужда от истински паркинг. Но как така никой не се сеща, че старя покрит пазар превърнал се в бардак е идеалното място за многоетажен паркинг. Близо до центъра и всички институции за хората идващи в всякъде да им бъде удобно да си оставят колата и да си свършат работа спокойно.

Добавете Вашия коментар

TOP