Благоевградчани сигнализират: Помия от тръба от 5-ия етаж в блок в жк „Запад” шурти върху тротоара и градинката, монтирал я домоуправителят, за да...

02 Януари 2023 | 09:05
0 коментара
Общество
Благоевградчани сигнализират: Помия от тръба от 5-ия етаж в блок в жк  Запад” шурти върху тротоара и градинката, монтирал я домоуправителят, за да...

Мръсен канал шурти от 5-ия етаж на блок 3 в благоевградския жк „Запад“ и се излива по плочките на тротоара и в градинката, която поддържат живеещите в съседните няколко блока. Читатели на вестник „Струма“ сигнализираха за абсурдната ситуация, която са принудени да търпят от месеци, след като собственикът на апартамента монтирал тръба, стърчаща около метър през стената на остъклената тераса.

„Направил е мивка на терасата, за да настани повече квартиранти. Собственикът не живее тук. Ако постоите да изчакаме жената да започне да мие съдове или да пере, ще видите как помията тече като водопад отгоре“, показва съседката Цецка Николова и докато почистваше градинката, непрекъснато поглеждаше нагоре, за да не стане жертва на „гениалната“ техническа мисъл, родила изобретението.

„Квартирантите нямат вина, те си плащат наема, но хазяинът е длъжен да осигури нормални условия за живот, опитал се е да го направи, но за сметка на всички нас, десетки семейства, които живеем в околните блокове. Вижте каква гнусна локва се е образувала, тя изтича в градинката“, възмущава се жената.

„Този човек плюе върху всички съседи с абсурдното си приспособление. Не знам кой е, не съм го виждал, защото не живее тук, но такова нещо преди години нямаше как да се случи, защото имаше силен контрол“, присъединява се и ветеринарният лекар Васил Костов.

„Преди време собственикът на същия апартамент монтира от горе до долу тръба, тя още стои, виждате ли я, но явно се е запушила и преди няколко месеца изведе чучура, дълъг над метър, и така си реши проблема. И мръсната вода, която изтичаше отдолу, вече плющи отгоре“, показва залятата фасада Надя Минкова и допълва, че преди дни съседите й Стоян и Ваня Зашеви също се възмущавали, че няма кой да предприеме мерки и да принуди собственика да вкара персоналния си мръсен канал в канализацията на блока.

„Апартаментът е средният от общо 3 жилища на петия етаж и е на домоуправителя ни Александър Узунов“, уточни съседка от долните етажи на бл. 3. Тя обясни, че собственикът има друго жилище на ул. „Славянска“ и отдавна отдава на квартиранти въпросния апартамент в жк „Запад“. Стаите отдавал от няколко години поотделно на наематели, но преди няколко месеца тръбата, която ползвали едните, се запушила и като не могъл да отстрани проблема, собственикът монтирал втора тръба за мръсната вода.

Проверка на „Струма“ установи, че сигнал в общината за въпросните две тръби за мръсна вода в бл. 3 няма подаден. От строителното направление обясниха, че по Закона за етажната собственост общината може да реагира, като образува работна група, която да констатира и да излезе с предписание тръбата да се отстрани или отпадните води да се заустват в щранг към цялата канализация. За да се случи това обаче, общинските служители не могат да се самосезират, затова е нужно съседите да са активни. Комшиите пък се зарекоха, че още в първите работни дни на Новата 2023 г. ще депозират сигнал с апел за спешна намеса.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP