Благоевградчани развързаха кесии по празниците, куверти от 150 лв. не ги стряскат

21 Декември 2022 | 22:19
0 коментара
Бизнес
Благоевградчани развързаха кесии по празниците, куверти от 150 лв. не ги стряскат

Напук на скъпотията, благоевградчани решиха „да му отпуснат края“ по коледните и новогодишните празници. Всяка вечер в заведенията се провеждат фирмени партита и тържества. Свободни резервации няма, а някои са направени още преди месец. Най-евтините куверти за коледен банкет са 40 лв., но за тях менюто е скромно – салата, основно, десерт, питка и вода. Алкохол не е включен и той се поръчва и плаща отделно.

Новогодишните куверти са доста по-скъпи. В ресторанта на парк-хотел „Бачиново“ например новогодишната вечеря е 150 лв. и всички куверти са продадени още преди месец. „Менюто е специално – богата салата „Бурата“, ордьовър от сухи мезета със сушени смокини, предястие – миск от риба, два вида основно ястие – телешки джолан и свинско бонфиле върху канапе от полена. Десертът е малинов чийзкейк, баница с късмети. В менюто са включени алкохолни и безалкохолни напитки, чаша шампанско. Предвидили сме и комплименти – подаръци за всички. През цялата вечер ще пее оркестър „Хармония“, ще има празнична заря“, обясни управителката на комплекса.

Любопитната подробност е, че хотелските стаи също са заети за Нова година, а за гостите е предвиден куверт от 50 лв. за вечерта преди и след празничната нощ.

На 100% са продадени кувертите за Нова година и в ресторант „Гъбата“ в Бачиново, който сега е с името „Роял парк“. В празничната вечер там ще пее Лилия Семкова, бесарабската българка от телевизионното риалити „Фермата“.

В ресторант „Воденицата“ няма куверти, там консумацията е свободна. Но в новогодишната вечер е предвидена традиционната капама.

В заведенията в центъра на Благоевград също предлагат новогодишни куверти. Повечето са изкупени и свободни резервации почти няма. В едно от централните заведения кувертът е 89 лв., като менюто предлага салата, предястие с хапки, основното ястие е свинско бонфиле върху канапе от ориз и зеленчуци, десертът е плодова торта, има баница с късмет, плодове. В тази цена влиза 50 мл алкохол, по едно безалкохолно, вода и шампанско. За настроението в празничната вечер е подсигурен оркестър.

„Според мен заведенията и дискотеките ще бъдат пълни на Нова година. Хората имат нужда да празнуват заедно след двегодишните ковидни ограничения. Няма голяма разлика и в цените в сравнение с миналата година. Увеличението е около 10%. Аз не предлагам куверти, а и няма да работя на  Нова година“, заяви за „Струма“ бизнесменът Радослав Митрев, който е собственик на заведение в топ центъра на Благоевград.

Скъпо или не, благоевградчани ще развържат кесиите, а онези, които не искат да празнуват в ресторанти и заведения, имат опция да посетят коледното градче в градската градина и да вдигнат празничен тост с приятели.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА /Struma.bg

Добавете Вашия коментар

TOP