Благоевградчани казаха твърдо "НЕ" на призива на Петков да дарят по една заплата за Украйна

28 Април 2022 | 11:44
0 коментара
Бизнес
Благоевградчани казаха твърдо НЕ на призива на Петков да дарят по една заплата за Украйна

Ще дарлят ли хората в Благоевград по една заплата за Украйна. Това е една от най-актуалните теми в социалните мрежи през последните дни.

На Великден премиерът Кирил Петков обяви, че открива кампания за набиране на средства за Украйна. Във фейсбук профила си, той съобщи, че е превел една своя заплата по специално създадена банкова сметка, и призова всички българи да последват примера му.

Огромна част от обществото настръхна срещу призива на Петков, а социалните мрежи буквално се взривиха от коментари, повечето определящи предложението като абсурдно. 

В анкета, попитахме благоевградчани какво мислят относно предложението на премиера. Голяма част от тях определиха предложението като абсурдно, единици бяха тези, които го одобряваха.

Известен благоевградчанин даже се пошегува, че може да го напави като се хване на втора работа и обясни,че ще се надява, втората да бъде по-платена от първата.

„ Аз едвам се справям със заплатата, която получавам, като си платя сметките за ток, телефон и вода нищо не остава. И стотинка не мога да отделя за Украйна“, коментира млада благоевградчанка. „ Изобщо не смятам да дам нито една стотинка за Укрйна, това е безумно предложение“, коментира млад мъж.  Друг пък обясни,че може да даправи малко дарение, ако получава 4 000 лв. заплата. /ТВ Дартс/

Добавете Вашия коментар

TOP