Благоевградчани излязоха на протестно шествие в защита на децата

02 Юни 2019 | 20:35
0 коментара
Общество

Благоевградчани излязоха отново на шествие в защита на децата и срещу държавната политика спрямо тях.

Въпреки дъжда, родителите този път протестираха "Против антисемейните и антибългарски политики".

Недовлните се събираха в района на ж.п. гарата в Областния център. Шествието тръгна в 18.00 часа от паркинга при магазина на Лидл,  а основните искания на протестиращите бяха:

Отхвърляне на НСД 2019-2030 година и всички промени вкарани по закона за закрила на детето публикувани в ДВ Бр.24

Участие на гражданите и родителите в написването на нова стратегия както и по промените по закона за закрила на детето и социални услуги, без чуждофинансирани НПО-ТА и организации.

Връщане на отнетите незаконно деца.
Оставки на управленските постове на ДАЗД и АСП.
Прехвърляне на телефон 116-111 в ръцете на държавата, а не в ръцете на неправителствени организации и агенции от подобен тип.
Излизане на България от Норвежкият финансов механизъм.
Финансиране на бедни семейства, възпрепятствани да отглеждат децата си, наравно с приемните семейства.

Недоволните са против са сексуалното обучение на децата от ранна детска възраст и всякакви там програми, свързани с насърчаване на сексуалното експериментиране, абортите, промяната на пола.

"Как така ще ни налагат изискванията на ЕС, за полагаща се квадратура на брой дете в жилището, което е директно и неприкрито заявление, че деца на многодетни семейства ще бъдат отнемани при липса на достатъчна квадратура", питат протестърите.

Не са съгласни и бедността да е повод за отнемане на деца от семействата им и предавани за отглеждане от държавно финансирани „Приемни семейства“. Против са срещу насилствена та институционализация на децата.

 
 

Добавете Вашия коментар

TOP