Благоевградчани искат да се вземат мерки за скоростта, след като 20-годишен студент помете 4 автомобила

24 Април 2023 | 10:40
0 коментара
Общество
Благоевград
Благоевградчани искат да се вземат мерки за скоростта, след като 20-годишен студент помете 4 автомобила
Няколко коли бяха пометени в Благоевград от 20-годишен шофьор в събота сутрин. По чудо при инцидента няма жертви и пострадали.

Според очевидци високата скорост е причината мъжът да забие колата си първо в един автомобил, после в дърво и след това да удари три автомобила в близост. Местните разказват, че това не е първия подобен инцидент и настояват за обезопасяване на участъка.

"Полицаите казаха, че той се е движел с над 120 км/ч, ако не и повече", споделя жител. Хората в района настояват да бъдат взети мерки, тъй като отсечката е дълга около 1 километър и няма нито един  ограничител на скоростта, т.н "легнали полицаи".

"Ежедневно минават с много високи скорости, това не е околовръстен път, нито магистрала за да се кара със 100 км/ч", казват още местните пред NOVA. 

От Община Благоевград посочват, че се извършва проверка и ще се прецени дали на този участък е нужно да се поствави ограничител на скоростта.

Припомняме, че на 22.04.2023 г. около 05:30 часа на ул. „Климент Охридски“ в гр. Благоевград е станало ПТП, при което 20-годишен мъж от гр. Петрич, управлявайки лек автомобил „Мерцедес“ и движейки се с несъобразена с пътните условия скорост е загубил контрол над автомобила и се е блъснал в паркиран лек автомобил „Опел Корса“, в крайпътно дърво  и в два леки автомобила „ БМВ“, като в резултат на удара единият автомобил „БМВ“ е отскочил и блъснал, паркиран зад него лек автомобил „Тойота“.

При инцидента няма пострадали хора. Нанесени са материални щети. На 20-годишния водач са направени проби с техническо средство за употреба на алкохол и наркотик, които са отрицателни.

Добавете Вашия коментар

TOP