Благоевград става IT-столица на Югозапада?

28 Февруари 2024 | 09:38
3 коментара
Бизнес
Благоевград
Благоевград става IT-столица на Югозапада?

Нови работни места в IT сферата ще бъдат разкрити през август в Благоевград! Това заяви основателят на компания Power Partner Solutions Васил Величков, който представи в родния си град академия IT Metamorphosis, целите които си поставя и възможностите за реализация след завършването ѝ.
 "Благоевград има огромен потенциал, и макар много фирми да избират да развиват дейността си в големия град, ние ще покажем, че можем да се развиваме и в родния си - Благоевград.", заяви Величков, който има над 20 години опит в IT сферата.
 Той поясни, че Академията на Power Partner Solutions е съсредоточена в изучаване на работата със SAP (Софтуер за управление на бизнеса), първият въвеждащ модул ще бъде безплатен, а след завършването му курсистите ще могат да решат дали да продължат обучението си. При добри резултати завършилите ще могат да се реализират в IT-сферата, вкл. в компанията Power Partner Solutions. Периода на обучение в академията е около 4 месеца.
 Величков обяви намерението си през август да стартира дейността си в Благоевград с разкриването на 10 работни места.
 Домакин на информационната среща бе заместник-кметът по образование и бизнес развитие Боряна Шалявска. Инициативата е подкрепена от община Благоевград, като пример за добро сътрудничество между образованието и бизнеса в общината.

Добавени коментари

До до Чиме публикува:
29 Февруари 2024 | 09:41
Смешници са, всеки дъвче една и съща дъвка, а после нищо. А пък аз си работя, палячо. Успешен ми е бизнесът и то без заслуги на градоначалници.
До чиме публикува:
28 Февруари 2024 | 13:01
Кой е смешник? Май такива като теб! Работа има колкото щеш но искате огромни пари за малко работа!
Чиме публикува:
28 Февруари 2024 | 11:57
Смешници

Добавете Вашия коментар

TOP