Благоевград отново без депутат от ГЕРБ! Борисов излъган от кметът Илко Стоянов, Андрей Новаков и Даниела Савеклиева

05 Април 2023 | 07:29
25 коментара
Общество
Благоевград
Благоевград отново без депутат от ГЕРБ! Борисов излъган от кметът Илко Стоянов, Андрей Новаков и Даниела Савеклиева
Защо кметът на Благоевград Илко Стоянов и Областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и евродепутат Андрей Новаков излъгаха Бойко Борисов, че ГЕРБ в Благоевград ще има депутат в 49-то Народно събрание. Това е поредната издънка на Андрей Новаков, който заедно с кмета на областния град Илко Стоянов обещаха на Борисов, че областния център на Пиринско ще има на тези избори депутат в лицето на Даниела Савеклиева, за която бяха обещани над 4000 преференции.

Според източник на Pirinsko.com, през месец януари тази година Андрей Новаков и кметът Илко Стоянов са провели среща с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, като заявили че имат план, как да се консулидира актива на партията в Благоевград, но с няколко условия!

Според източник на Pirinsko.com, първото условие на Андрей Новаков и кмета Илко Стоянов, настоявали пред Борисов незабавна рокада в общинското ръководство на ГЕРБ-Благоевград, като предложили мястото на бившата шефка на ВиК – Благоевград инж. Росица Димитрова да заеме Даниела Савеклиева, бивш дългогодишен областен координатор на ГЕРБ – Благоевград и бивш народен представител.

Кметът посочил мотиви, че не се разбирал със съветниците на ГЕРБ и тяхната ръководителка инж. Росица Димитрова, която взе гражданска позиция срещу намерението на кмета Илко Стоянов да се вземат два кредита, първия за 29 млн. и втория за 17 млн. лева за Парк Бачиново и Аквапарка в Благоевград.
Това решение на кмета разстресе областния град на Пиринско. Благоевградчани излезоха на протест пред общината и викаха мощно ОСТАВКА под прозорците на Илко Стоянов!     

Въпреки голямите обещания, че Даниела Савеклиева ще се справи чудесно, ще обедини членовете на партията и ще донесе нови успехи на структурата, това не се случи, а на против разедини актива още повече. По начина, по който Савеклиева бе наложена за лидер на общинското ръководство, членовете и симпатизантите на ГЕРБ в града се разделиха на три лагера, като коментират, че за пореден път са станали за подигравка, без събрания, без разяснение, без предложения и избор на партийните клубове се назначава на ръководен пост бившата депутатака Д. Савеклиева, която е изгубила доверието в партията с близките си отношения с Цветан Цветанов. 

На тези избори Даниела Савеклиева удари дъното!

Не успя да влезе депутат, и въпреки, че смени всики председатели и членове на партията във всички секционни комисии, ТЯ ПОЛУЧИ ПО МАЛКО ГЛАСОВЕ В ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД ОТ НЕПРАВОМЕРНО ОТСРАНЕНАТА ОБЩИНСКА РЪКОВОДИТЕЛКА РОСИЦА ДИМИТРОВА, КОЯТО БЕ ИЗБРАНА ЛИГИТИМНО НА РЕДОВНО ОТЧЕТНО ИЗБОРНО СЪБРАНИЕ НА ГЕРБ В БЛАГОЕВГРАД.

За доказателство публикуваме резултатите от предсрочно парламентарните избори на 2 октомви 2022 година, когато инж. Росица Димитрова, като общински ръководител получи 1697 преференции в община Благоевград.   

Ето и резултатите от предсрочно парламентарните избори на 2 април 2023 година, когато Даниела Савеклиева е общински ръководител и получи 1591 преференции в община Благоевград, а именно 106 гласа по малко от прешественичката си при положение, че имаше безрезервна покрепа от целия кметски екип на община Благоевград.

Под егидата на кмета Илко Стоянов се провеждаше кампанията на кандидат-депутатката Даниела Савеклиева. Най-доверения човек на Илко Стоянов - Ангел Младенов, който е координатор на селските кметове и наместници в община Благоевград организираше срещи със селските кметове, където на среща в библютеката на село Покровник в присъствието на общинския кмет им налагаше мнение, че трябва да гласуват за Даниела Савеклиева и нямат право на избор, защото кмета имал ангажимент към Борисов.

Провалът, че Благоевград няма депутат от ГЕРБ се дължи не само на Савеклиева, но и на Андрей Новаков, ексобластният управител Бисер Михайлов, кметът Илко Стоянов и целият му екип, които до вчера с протести и викове "оставка, мутри вън и чекмеджето" правеха кампания на гърба ГЕРБ, като за доказателство показваме снимки от личният профил на кмета Илко Стоянов, който бе един от най-активните протестиращи срещу правителството и управлението на ГЕРБ и Бойко Борисов.

Пред лидера на ГЕРБ градоначалникът обещал да преустанови всякакви контакти с партията на Слави Трифонов (ИТН), благодарение на която днес е кмет на Благоевград. В замяна Илко Стоянов настоявал пред Борисов да даде благословия за подкрепа на кметските избори, които ще се проведат през месец октомври тази година.

Публикуваме без редакторска намеса пост от 30 март тази година в социалната мрежа на общинският председател на партия ИМА ТАКЪВ НАРОД в Благоевград Станислав Богдански, който най-вероятно ще бъде Народен представител в 49-то Народно събрание.

"През 2020 г., по време на протестите срещу управлението на партия ГЕРБ, заедно с Илко Стоянов присъствахме на протести в Благоевград, а и на големите протести в София. Снимката по-долу, на която сме заедно с него, е от един от протестите в Благоевград. Именно чрез идеите на протестите за промяна той ни привлече в структурите на партия ИМА ТАКЪВ НАРОД - партията, която го кандидатира за кмет на Благоевград. От известно време Илко Стоянов способства за това партия ГЕРБ да се представя по-добре при провеждането на парламентарни избори, което, предполагам, е част от уговорка за тяхна подкрепа към него на местните избори. Накратко казано - Илко Стоянов ни предаде. Аз ще уважа решението на благоевградската структурата на партия ГЕРБ, ако те припознаят Илко Стоянов като техен кандидат, но уважавам също себе си и своите принципи, които не ще ми позволят да подкрепя недостоен човек за каквото и да било, камо ли за кмет на нашия Благоевград! Една българска поговорка гласи: Ако искаш да познаеш човека, дай му власт в ръката!"   

Предстои зрелищен политически спектакъл в Благоевград!

Към днешна дата активисти на ГЕРБ коментират пред джумалии, че пoлoжeниeтo e пo-злe дoри oт тoвa, кoeтo ce кoмeнтирa в публичното пространство и се надяват ГЕРБ да си има партийна кандидатура за кмет на Благоевград.

Под сурдинка в областния център се коментира, че ябълката на раздора е появата на Даниела Савеклиева, която заедно с Новаков настояват ГЕРБ да подкрепи Илко Стоянов за кмет на Благоевград, което предизвика още повече вътршнопартийни интриги! 

Партията на Борисов спечели предсрочните парламентарни избори, като бе по-мобилизирана, много добре организирана и проведе класическа кампания с акцент върху лидера, който обиколи цялата страна. Резултатът от активността на Борисов е, че партията му е първа сила в почти всички области, тоест навсякъде където той агитира. Изключенията са София, Пловдив, Русе, където спечелиха ПП-ДБ.

 
Благоевград отново без депутат от ГЕРБ! Борисов излъган от кметът Илко Стоянов, Андрей Новаков и Даниела Савеклиева
Благоевград отново без депутат от ГЕРБ! Борисов излъган от кметът Илко Стоянов, Андрей Новаков и Даниела Савеклиева
Благоевград отново без депутат от ГЕРБ! Борисов излъган от кметът Илко Стоянов, Андрей Новаков и Даниела Савеклиева

Добавени коментари

Илчо публикува:
12 Април 2023 | 12:53
Иван ще го оправи на Илко въпрос на време
Христо публикува:
06 Април 2023 | 07:51
Поне сега всипли успяха да видят колко струва Илко и колко са му възможностите. Прикючоха надеждите на калинките в общината, пе ще останат на работа след октомври месец.
! публикува:
06 Април 2023 | 07:11
Дана да си ходи при Цветанов! Отвратителна! ГЕРБ губи с нея.
Чочо публикува:
05 Април 2023 | 22:31
К…р за ГЕРБ але але але !!!
Вик публикува:
05 Април 2023 | 22:08
А Росица къде е с какво се занимава
Жикова публикува:
05 Април 2023 | 20:43
Оставка за Дана и Новаков.
albena публикува:
05 Април 2023 | 18:09
edni sa se zavarteli kam hadjigaev i don4o drugi kym daniela i biser a treti kym rosica a 4etvartoto krilo e na ilko i na naso ostankite plqvata deto neznae kade e. gerb se razbi na 4etiri v blagoevgrad i za vsi4ko evinoven andrei4o
Джумаята публикува:
05 Април 2023 | 18:03
Оставка на Новаков, най- вярното решение.Той съсипва ГЕРБ в Благоевград.. Дана, да си ходи при Цветанов и да идва Росица, тя е с твърда ръка, Ами на предишните избори, Дана работеше срещу Роска.
Джумаята публикува:
05 Април 2023 | 18:03
Оставка на Новаков, най- вярното решение.Той съсипва ГЕРБ в Благоевград.. Дана, да си ходи при Цветанов и да идва Росица, тя е с твърда ръка, Ами на предишните избори, Дана работеше срещу Роска.
Балтов публикува:
05 Април 2023 | 16:27
Тръчи-Лажи.... да се маха!!!
ГРАМАДА публикува:
05 Април 2023 | 13:52
Илко и кликата около него, бивши членове на ИТН се провалиха изцяло. Без чест, грам достойнство, никакви принципи, нечистоплътни човешки отношения, некомпетентност, слаба политика, липса на професионализъм, доносничество, интриги, нагаждачество, угодничестгво, БЕЗПРИНЦИПНОСТ. НАГЛИ ВЪШКИ, в живота и в космоса има баланс. Всичко ще ви се върне където най много ви боли. Мазници. Закйопахте и продължавате да закопавате града. Скоро ще се срещнете с народната любов и ще си го получите. Феновете на Пирин ще ви почнат първи, после и целия град...
Елена публикува:
05 Април 2023 | 13:17
Дана се провали тотално. Роска сега да я изрита от ГЕРБ, барабар с Илко и Андрешко.
Ицо публикува:
05 Април 2023 | 12:48
Илко е пълна катастрофа. Прецака всички, ама са ще го изяде.
Гербер публикува:
05 Април 2023 | 12:41
Не гласувах за Дана заради Илко. Никога няма да го поскрепим за кмет.
Бойко публикува:
05 Април 2023 | 10:44
Сега какво ще кажат на килимчето тия прегърнатите
Симитли публикува:
05 Април 2023 | 10:41
Илко ще оправи и ГЕРБ
Смешниците публикува:
05 Април 2023 | 10:39
Бате Боби няма ли да си отвори очите Илко е провал
miro публикува:
05 Април 2023 | 09:50
ke si tarsim kambitov ei tozi kmet nemoja da se spravi s dupkite v grada ot omv do kat e strashno dupki neravnosti e nema takava izlagaciq a taq dupka pri sveti georgi e brutalna da ne govorim za brodi v strummsko napravo kerbala shtom doide vreme da vikame che pri kambitov e bilo po dobre znachi udarihme na kamak!
ГЕРБ публикува:
05 Април 2023 | 09:18
Организацията трябва да се ръководи от хора близки до гражданите на града а не от селата на Пазарджик.
112 публикува:
05 Април 2023 | 08:44
виште преференциите за дана от петрич сички са подправяни влезте в рик и вижте как е играл химикала лелеле излагация бойко биойко погледни бойко та прогледни със стари ку..ви бойко нов бардак правиш. зимай бойко тегата и наред мацурев депутат ако росен влезе министър.
Бай Ган публикува:
05 Април 2023 | 08:32
Ке се краде!
ПЛАЖА МАХАЛА публикува:
05 Април 2023 | 08:31
КАФЯВИЯ РАБОТИ ЗА ДПС В БЛАГОЕВГРАД ГЕРБ НЕ СА ПРИЮРИТЕТ ГЕРБ МУ Е ДАДЕНОСТ. АКО ББ Е ОБЕЩАЛ НА ИЛКО ПОДКРЕПА СИ Е НЕГОВА РАБОТА. КАФЯВИЯ СЕ ПОДИГРАВА С ПИРИН И ФЕНОВЕТЕ И СКОРО ВРЕМЕ И НА СТДИОНА КАФЯВИЯ НЕМА ДА ПРИПАРИ.
gerb gramada публикува:
05 Април 2023 | 08:22
nikoj ne iska da chue za dana v blagoevgrad be hora ta nie ot gerb si q ne shtem cel jivot na hranilkata e sa doma na gradinata na hodjovo; stiga licemerie stiga vlast na hora koito samo gledat za sebe si nie ot gerb gramada shte dejstvame po sashtiq nachin ako podkrepi boiko ilko za kmet; kategorichno nqma da glasuvame za tozi chovek nikoga; i vajnoto che sme parvi na izborite;
Марин публикува:
05 Април 2023 | 08:18
Илко Стоянов се провали не само с Даниела а и с кучетата с дупките в града с Пирин с обществените поръчки само обявява само прекратява няма такава излагация няма такова падение на управление
истината е това публикува:
05 Април 2023 | 08:10
какви малки общини искарват по 3 4 5 6 хиляди преференции ние в благоевград неможем да си направим депутат защо кой ни е виновен тук при нас всеки срещу всеки е за това на борисов не му се идва в благоевград кой ни е виновен еми ние сме си виновни да не я искаме даниела ама защо не му казахме защо премълчахме и сега само се излагаме и е така. какви събрания правихме по времето на хаджигаев по 500 600 човека и тогава борисов послуша цветанов а не хората и сега е същото послуша андрей и даниела и ето го резултата скандали и злагация. полицаите тръгнали да егитират за даниела по села и паланки е нема да стане.

Добавете Вашия коментар

TOP