Благоевград обособява спортен университет, ще създава атлети на световно ниво

03 Декември 2021 | 17:19
1 коментара
Общество
Благоевград обособява спортен университет, ще създава атлети на световно ниво

Благоевград е известен като люпилнята на футболни таланти, а множество известни спортисти са родени именно в този край.

Ще продължи ли тази традиция? Този отговор дава кметът на Община Благоевград Илко Стоянов в интервю за kmeta.bg. Той разкри, че предстои реализирането на голям проект, свързан със създаването на уникална спортна академия в града.

„Община Благоевград и партньори обединиха усилията си около обособяване на нов международен спортен университет  в областния център. Целта на проекта е Благоевград да се превърне в дом на атлети от световно ниво.  От една страна реализирането му ще допринесе за развитието на образованието и спорта, а от друга ще бъде в полза на местната икономика.

В  Плана за интегрирано развитие на Община Благоевград ние залагаме изграждането на спортни терени – атлетически писти, многофункционална спортна зала и т.н.

Предстои ни много работа в тази посока, но стъпка по стъпка ще се справим и нямам съмнения, че ще постигнем всичко, което сме си поставили за цел“, обяви Илко Стоянов.

Добавени коментари

Дон Кихот публикува:
04 Декември 2021 | 12:42
Интересно. Благоевград е единственият областен град, в който няма лекоатлетическа писта. В двора на интерната има нещо, което е по-късо и от писта на закрито, ама досега нито един кмет не се е сетил, че без писта няма атлетика.Вероятно си мислят, че който си може, може и без писта. Хайде сега-глезотии! Може би следващата стъпка е и улици да няма, защото който си може-може да кара и по дупките.

Добавете Вашия коментар

TOP