Благоевград може да има нов парк, обединяващ центъра, Вароша и Ловен дом

22 Февруари 2024 | 16:33
1 коментара
Бизнес
Благоевград
Благоевград може да има нов парк, обединяващ центъра, Вароша и Ловен дом
Кметът на Община Благоевград Методи Байкушев е заложил интересна идея в управленската си програма за мандат 2023 – 2027 година, съобщи на пресконференция председателят на Общински съвет – Благоевград Радослав Тасков, предаде репортер на Blagoevgrad24.bg.

Тя касае изграждането на нова зелена зона или парк, както се посочва в документа, който кметът на Благоевград ще представи на утрешното заседание на Общински съвет – Благоевград.

Идеята е да се направи проучване на възможността за изграждането на нов парк, обединяващ централна градска част и възрожденския квартал "Вароша“, чрез вкарване на улица "Александър Стамболийски“ на по-ниско ниво с начална точка от "Златното пиле“ до около автомобилния вход на Вароша при "Царски клуб“ (бел. на ред. - да се изгради тунел) или изграждане на разширен надлез при "Моста на влюбените“, който да свързва пешеходно градинката пред квартал "Вароша“ и площад "Македония“. Новият парк/надлез ще бъде естествен вход към парк "Ловен дом“ и ще слее пешеходния център на града с парк "Ловен дом“.

По време на пресконференцията, председателят на Общински съвет – Благоевград Радослав Тасков каза, че идеята е много добра, но добави, че повече подробности за нея трябва да представи кметът Методи Байкушев.

Попитан – от къде се предвижда да бъде намерен финансов ресурс за реализирането на този мащабен проект, председателят Тасков посочи, че тепърва предстои отварянето на оперативните програми, така че при изработването на добър проект за тази, а и за други идеи, общината ще може да се възползва от сериозен европейски ресурс.

Добавени коментари

Янков публикува:
23 Февруари 2024 | 17:30
Само глупости и игри за кражба на пари. А....общината няма пари и вдига данъци и коли в града за....много пари.

Добавете Вашия коментар

TOP