Благоеградчани затвориха зимнината в бурканите, твърдят :"От домашното по - хубаво няма!

18 Октомври 2017 | 12:45
0 коментара
Общество

Благоевградчани врътнаха капачките на бурканите със зимнина и със спокойствие очакват предстоящата зима, показа анкета на Pirinsko.com. направена сред жителите в областния център на града.

По думите на част от хората в Благоевград, въпреки че хранителните магазини са залети с разнородни стоки, по – хубаво и качествено от домашно направеното няма.

„Друго си е всичко да се случва пред очите ти. Когато всеки един продукт ти минава през ръцете, поне си сигурен, че е чист и измит, както трябва. Преди време моя приятелка, която работи в цех за направа и консервиране на лютеница ми каза, че доматите например вместо да се мелят, се газят от работниците с крака,, след което, когато са напълно смачкани започва процеса по направата на лютеницата. Отвратих се от чутото, не искам и да чуя за лютеница купена от магазина, не давам и на внуците да мажат на филия хляб от нея”, каза 67 – годишна благоевградчанка.

Петър Василев пък заяви, че затварянето на зимнината в бурканите е изцяло женска работа, но въпреки това се включва активно в помощта при направата й.

„ Съпругата ми по цяло лято само това прави, компоти, доматен сос, чушки, пърженици и каквото още се сетите. Допреди няколко години и градини гледахме, уж за по – евтино да излезе, вятър работа. Все същото си е, дори в повечето случаи от магазина като го купи човек по –евтино излиза”, убеден е той.

Тодорка Иванова твърди, че от близо две години се е отказала да затваря буркани, тъй като не вижда смисъл от това.

„За кой да затварям, чедо? Живея сама, чисто сама, две деца имам, но са гурбетчии. Още нямам нито внуци, нито радост.Съпругът ми почина преди три години, сам човек, коко ще изпие и изяде”?, с въздишка каза тя.

Добавете Вашия коментар

TOP