Бизнесът в Банско иска газопровод и неутралитет

07 Април 2022 | 10:38
2 коментара
Бизнес
Бизнесът в Банско иска газопровод и неутралитет

Турстическият министър Христо Проданов бе засипан с актуални въпроси от представители на бизнеса в Банско.

Проданов изрази подкрепа за продължаване развитието на Ски зона – Банско и поздрави общината за усилията, които полага за привличане на туристи през всички сезони.

Кметът на града Иван Кадев отчете една добра туристическа година в зимния курорт. Има значителен ръст на броя на туристите и на нощувките в сравнение с предходния. Банско е посетено от 56 430 български туристи, които са реализирали 156 102 нощувки.

Гостите от чужбина са били 88 601 с 425 385 нощувки.

От туристическия бранш бяха поставени редица въпроси, за чието решаване е нужна държавна намеса – изграждане на газопровода от Симитли до Банско, допустимостта на сектор „Туризъм“ в програмата за енергийна ефективност, разширяване възможностите за участие в европроекти. Местният бизнес препоръча да бъде обсъдена възможността ваучерите за храна да се ползват и за хотелско настаняване. Представителите на индустрията споделиха, че са необходими също ваучери за дигитален маркетинг и за здравен туризъм.

Банскалии отправиха призив България да не взема страна в конфликтни ситуации, защото това силно рефлектира върху туристическия бизнес. По отношение туристите от балканските страни, бе поискано разширяване на меморандума за сътрудничество с РСМакедония с присъединяването на Албания към него.

Добавени коментари

И сега не е късно... публикува:
07 Април 2022 | 15:57
За "нашето момче" и ся не е късно да ни даде гъзец! Айде да действа.Това е барем без пари.
Банско е ГЕРБ! публикува:
07 Април 2022 | 10:50
Навремето Мацурев имаше такива идеи за газопровод, но след фалшифицираните избори не можа да завърши този проект. А сега да си сърбаме попарата. Следващия път да си помислим колко печелим, като имаме наш човек във власта! Досега нашето момче да беше докарало газ!!!

Добавете Вашия коментар

TOP